Таг: пушење

1 2 10 / 20 НАПИСИ
ГЕРМАНИЈА ПРЕДЛАГА ЗАБРАНА НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ СО ВКУСОВИ

ГЕРМАНИЈА ПРЕДЛАГА ЗАБРАНА НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ СО ВКУСОВИ

Комесарот за зависности и дроги на германската влада се изјасни против рекламирањето на електронските цигари со вкусови, сметајќи дека целта на овој с ...
ПО ПРАЗНИЦИТЕ КАЗНИВМЕ 56 ЛОКАЛИ ВО КОИ СЕ ПУШИ, ГРАЃАНИТЕ ДА ПРИЈАВУВААТ АКО СЕ КРШИ ЗАКОНОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА ТРАЈКОВСКИ

ПО ПРАЗНИЦИТЕ КАЗНИВМЕ 56 ЛОКАЛИ ВО КОИ СЕ ПУШИ, ГРАЃАНИТЕ ДА ПРИЈАВУВААТ АКО СЕ КРШИ ЗАКОНОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА ТРАЈКОВСКИ

Минатата недела, Пазарната инспекција казнила 56 угостителски објекти и казина во кои се пушело. Како што велат од Државниот пазарен инспекторат, од 1 ...
ДИРЕКТОРОТ НА ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА НАЈАВУВА ЗАСИЛЕНИ КОНТРОЛИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕТО, ОТКАКО СДСМ ГО СМЕНИ ЗАКОНОТ, СЕКАДЕ СЕ ПУШИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР И НЕ СЕ КАЗНУВА

ДИРЕКТОРОТ НА ПАЗАРНА ИНСПЕКЦИЈА НАЈАВУВА ЗАСИЛЕНИ КОНТРОЛИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕТО, ОТКАКО СДСМ ГО СМЕНИ ЗАКОНОТ, СЕКАДЕ СЕ ПУШИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР И НЕ СЕ КАЗНУВА

Секаде се пуши во затворен простор и никој не го почитува Законот за заштита од пушење, а ниту пак власта врши контроли и казнува. Се пуши не само ...
МКД И ОСТАНАТИ

МКД И ОСТАНАТИ

Дишете длабоко со нелуфтирање ...
ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРИ МОЖЕ ДА СЕ ПУШАТ ВО ЗАТВОРЕНИ ЈАВНИ ПРОСТОРИИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРИ МОЖЕ ДА СЕ ПУШАТ ВО ЗАТВОРЕНИ ЈАВНИ ПРОСТОРИИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Несогорливите тутунски производи и уредите за нивно загревање не спаѓаат под забраната за пушење од член 3 став 1 од Законот за заштита од пушењето и ...
НОВ ЗЕЛАНД ЌЕ ЈА ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

НОВ ЗЕЛАНД ЌЕ ЈА ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

Нов Зеланд ќе ја забрани продажбата на цигари за идните генерации, а крајната цел е целосната забрана за пушење во земјата. Сите кои се родени во 2008 ...
ПУШАЧИТЕ ИМААТ ПОМАЛ РИЗИК ДА СЕ ЗАРАЗАТ СО КОРОНАВИРУС, ПОКАЖА ФРАНЦУСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

ПУШАЧИТЕ ИМААТ ПОМАЛ РИЗИК ДА СЕ ЗАРАЗАТ СО КОРОНАВИРУС, ПОКАЖА ФРАНЦУСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

Француски истражувачи планираат да тестираат никотински лепенки на пациенти со коронавирус и на здравствени работници откако едно истражување покажа д ...
ПРИВЕДЕН ПАТНИК НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ ОТИ ПУШЕЛ ВО АВИОН

ПРИВЕДЕН ПАТНИК НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ ОТИ ПУШЕЛ ВО АВИОН

Патник на летот Брисел-Скопје на авиокомпанијата „Визер“ пушел цигара во авионот, по што бил приведен од полицијата на Скопскиот аеродром, потврдија о ...
ЕЈУП ГОНСАЛЕС

ЕЈУП ГОНСАЛЕС

1 И сега што правиме? Што ли ќе прават со омразата балканските националисти откако еве,  Договорот од Преспа помина и во Парламентот на Грција? Еј, чо ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЌЕ БАРА УВИД ВО РАБОТАТА НА ИНСПЕКТОРИТЕ, ОТИ СЕКАДЕ СЕ ПУШИ И СЕ ТОЧИ АЛКОХОЛ НА МАЛОЛЕТНИЦИ

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЌЕ БАРА УВИД ВО РАБОТАТА НА ИНСПЕКТОРИТЕ, ОТИ СЕКАДЕ СЕ ПУШИ И СЕ ТОЧИ АЛКОХОЛ НА МАЛОЛЕТНИЦИ

Народниот правобранител ќе покрене иницијатива за мониторинг на инспекторите за нивната работа во извршените контроли и изречените казни за пушењето в ...
1 2 10 / 20 НАПИСИ