Таг: работа

1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ
КАТИЦА ЈАНЕВА И ДЕНЕСКА СЕ ВОДИ ДЕКА Е НА РАБОТА, УШТЕ НЕ Е ВРАТЕНА ВО ЗАТВОРОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ИДРИЗОВО“ ЈОВАНОВСКИ

КАТИЦА ЈАНЕВА И ДЕНЕСКА СЕ ВОДИ ДЕКА Е НА РАБОТА, УШТЕ НЕ Е ВРАТЕНА ВО ЗАТВОРОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ИДРИЗОВО“ ЈОВАНОВСКИ

По написите дека осудената Катица Јанева е вратена во затворот „Идризово“ бидејќи Управата за извршување на санкциите спровела контрола и не ја нашле ...
РАБОТНИЦИТЕ ВОН ЕУ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛАТ ВО ГЕРМАНИЈА И ЕДНА ГОДИНА ДА БАРААТ РАБОТА СО НОВАТА ВИЗНА ШЕМА

РАБОТНИЦИТЕ ВОН ЕУ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛАТ ВО ГЕРМАНИЈА И ЕДНА ГОДИНА ДА БАРААТ РАБОТА СО НОВАТА ВИЗНА ШЕМА

Германија денеска донесе нова визна шема за квалификувани работници од земји вон Европската унија, која им овозможува на апликантите да се преселат во ...
„АЛКАЛОИД“ ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ИМА ПРОДАЖБА ОД 79,9 МИЛИОНИ ЕВРА

„АЛКАЛОИД“ ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ИМА ПРОДАЖБА ОД 79,9 МИЛИОНИ ЕВРА

„Алкалоид“ АД Скопје во првите три месеци од година оствари продажби од 79,9 милиони евра и  раст на извоз од 14 %, соопшти компанијата,  Од јануари д ...
В ПОНЕДЕЛНИК ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО СТАПУВА ВО ШТРАЈК, ЌЕ РАБОТИ САМО ПО ЕДЕН ВРАБОТЕН

В ПОНЕДЕЛНИК ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО СТАПУВА ВО ШТРАЈК, ЌЕ РАБОТИ САМО ПО ЕДЕН ВРАБОТЕН

Од понеделник, Фондот за здравство стапува во штрајк. Од Синдикатот на Фондот за здравствено осигурување при УПОЗ најавија дека сите подрачни единици ...
ЗА ПЛАТА ОД 840 ДОЛАРИ, КИНА БАРА КАНДИДАТИ ДА СЕ МАСКИРААТ ВО МИТСКИОТ КРАЛ МАЈМУН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ВУЖИШАН

ЗА ПЛАТА ОД 840 ДОЛАРИ, КИНА БАРА КАНДИДАТИ ДА СЕ МАСКИРААТ ВО МИТСКИОТ КРАЛ МАЈМУН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ВУЖИШАН

Oбластa Вужишан во северната кинеска провинција Хебеи бара да вработи некого што ќе се облече како митскиот кинески лик Кралот Мајмун и е подготвена д ...
ИЗБРКАНИ ОД ДОМА

ИЗБРКАНИ ОД ДОМА

Дали згрешивме што останавме? И дали грешиме што им бараме чаре на децата, да си фатат џаде со време? ...
КОМАНДИРИ ОД ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ПОДМИТИЛЕ ЗАТВОРЕНИК СО 4.000 ЕВРА, ЗАШТО ИМ ВЕТИЛ ДЕКА ЌЕ ГИ ПРЕМЕСТИ ДА РАБОТАТ ВО МВР

КОМАНДИРИ ОД ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ПОДМИТИЛЕ ЗАТВОРЕНИК СО 4.000 ЕВРА, ЗАШТО ИМ ВЕТИЛ ДЕКА ЌЕ ГИ ПРЕМЕСТИ ДА РАБОТАТ ВО МВР

Управата за извршување на санкции извршила вонреден наздор во казнено-поправниот дом „Идризово“, по поплаки од две осудени лица, кои се пожалиле од дв ...
ОД 23 СЕПТЕМВРИ БАРАЊАТА ЗА РАБОТНА ВИЗА ВО ГЕРМАНИЈА ЌЕ СЕ ПРИМААТ ПРЕКУ ФИРМА, А НЕ ВО АМБАСАДАТА ВО СКОПЈЕ

ОД 23 СЕПТЕМВРИ БАРАЊАТА ЗА РАБОТНА ВИЗА ВО ГЕРМАНИЈА ЌЕ СЕ ПРИМААТ ПРЕКУ ФИРМА, А НЕ ВО АМБАСАДАТА ВО СКОПЈЕ

Од септември, Германската амбасада во Скопје ќе прима барања за виза за Западен Балкан за работа на неквалификуван кадар во Германија преку компанијат ...
МЕСТО УЧИТЕЛИ, ПЕДАГОГ ГИ ПРЕЧЕКАЛ ПРВАЧИЊАТА ВО ШКОЛО ВО БИТОЛА, НА 50 НАСТАВНИЦИ НЕ ИМ СЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА РАБОТА

МЕСТО УЧИТЕЛИ, ПЕДАГОГ ГИ ПРЕЧЕКАЛ ПРВАЧИЊАТА ВО ШКОЛО ВО БИТОЛА, НА 50 НАСТАВНИЦИ НЕ ИМ СЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА РАБОТА

Педагогот ги пречекал дел од првачињата во битолското училиште „Климент Охридски“, зашто на учителката ѝ истекол договорот за работа, вели родител. На ...
ДИСКРИМИНАЦИЈА Е ОТПУШТАЊЕТО НА БРЕМЕНАТА ПРОДАВАЧКА ВО „ПРОСВЕТНО ДЕЛО“, СО НЕПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ЗА РАБОТА Ѝ ГО УПРОПАСТИЛЕ ПОРОДИЛНИОТ НАДОМЕСТ, УТВРДИ КОМИСИЈАТА

ДИСКРИМИНАЦИЈА Е ОТПУШТАЊЕТО НА БРЕМЕНАТА ПРОДАВАЧКА ВО „ПРОСВЕТНО ДЕЛО“, СО НЕПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ ЗА РАБОТА Ѝ ГО УПРОПАСТИЛЕ ПОРОДИЛНИОТ НАДОМЕСТ, УТВРДИ КОМИСИЈАТА

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврди потешка форма на дискриминација откако продавачка пријавила дека е избркана од АД „ ...
1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ