Таг: работници

1 2 3 433 / 33 НАПИСИ
БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

Не се остварија очекувањата за рестарт на Фабриката за кабли од Неготино, откако на почетокот од септември околу 120 работници во некогашниот гигант о ...
ПРИЛЕПСКИОТ ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПОВТОРНО ЌЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ

ПРИЛЕПСКИОТ ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПОВТОРНО ЌЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ

Прилепскиот Тутунски комбинат, компанија чиј што капитал е речиси целосно во рацете на државата, се соочува повторно со превработеност, иако минатата ...
ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

Условите во кои работат македонските работници во чевларската индустрија го згрозија светот, но не и домашните институции и инспекции. Нема поместувањ ...
1 2 3 433 / 33 НАПИСИ