Таг: ранливи групи

РЕГУЛАТОРНА ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ ОПФАТОТ НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ КОИ ЌЕ ДОБИВААТ СУБВЕНЦИИ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА СТРУЈА

РЕГУЛАТОРНА ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ ОПФАТОТ НА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ КОИ ЌЕ ДОБИВААТ СУБВЕНЦИИ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА СТРУЈА

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги достави предлог до Министерството за економија да се прошири опфатот на ренливи категории кои ќе д ...
ЦАРОВСКА ГИ ПОВИКА ОПШТИНИТЕ ДА СИ НАПРАВАТ ПРОЕКТИ ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИ ГРУПИ, НА РАСПОЛАГАЊЕ ИМ СЕ 10,8 МИЛИОНИ ЕВРА

ЦАРОВСКА ГИ ПОВИКА ОПШТИНИТЕ ДА СИ НАПРАВАТ ПРОЕКТИ ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИ ГРУПИ, НА РАСПОЛАГАЊЕ ИМ СЕ 10,8 МИЛИОНИ ЕВРА

10,8 милиони евра можат да добијат општините од Министерството за труд и социјална политика ако направат проекти за ранливи категории на граѓани. Од М ...
СУБВЕНЦИИ ОД 19.000 ДЕНАРИ ЗА ФИРМИТЕ ШТО ЌЕ ВРАБОТАТ РАНЛИВИ ГРАЃАНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

СУБВЕНЦИИ ОД 19.000 ДЕНАРИ ЗА ФИРМИТЕ ШТО ЌЕ ВРАБОТАТ РАНЛИВИ ГРАЃАНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Министерството за труд и социјална политика ќе субвенционира вработување на ранливи лица. „Со новиот план за 2018 година предвидена е мерка субвенц ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ФОРМИРАШЕ ДЕЖУРЕН ТИМ ЗА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ФОРМИРАШЕ ДЕЖУРЕН ТИМ ЗА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ

Формиран дежурен тим во меѓуопштинскиот центар за социјални работи во Скопје, кој 24 часа во денот, како и за викенд, ќе интервенира на повик. Министе ...
ИНСТИТУЦИИТЕ НЕМААТ НИТУ ПРОГРАМА, НИТУ КАДАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАЛОЛЕТНИ ЗАВИСНИЦИ ОД ДРОГА, АЛАРМИРАШЕ ХОПС

ИНСТИТУЦИИТЕ НЕМААТ НИТУ ПРОГРАМА, НИТУ КАДАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАЛОЛЕТНИ ЗАВИСНИЦИ ОД ДРОГА, АЛАРМИРАШЕ ХОПС

Веднаш да се финализира и усвои протоколот за лекување на деца кои користат дроги, побара невладината организација ХОПС, опции за здрав живот. Влат ...
СО ПОРАКА „ОМРАЗАТА Е СЛАБОСТ“, СЕ ОДРЖА ОСМИОТ МАРШ НА ТОЛЕРАНЦИЈА

СО ПОРАКА „ОМРАЗАТА Е СЛАБОСТ“, СЕ ОДРЖА ОСМИОТ МАРШ НА ТОЛЕРАНЦИЈА

Со слоганот „Омразата е слабост“, активисти од повеќе невладини организации денес маршираа низ центарот на Скопје, одбележувајќи го Меѓународниот ден ...
6 / 6 НАПИСИ