Таг: Регулаторна комисија

1 216 / 16 НАПИСИ
ИЗЈАВИТЕ ДЕКА НОВИТЕ ТАРИФИ НА ВОДАТА СЕ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИРАНИ СЕ ОД НЕУПАТЕНОСТ И ИМ НАШТЕТУВААТ НА РЕФОРМИТЕ, ВЕЛАТ ОД РЕГУЛАТОРНАТА КОМИСИЈА

ИЗЈАВИТЕ ДЕКА НОВИТЕ ТАРИФИ НА ВОДАТА СЕ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИРАНИ СЕ ОД НЕУПАТЕНОСТ И ИМ НАШТЕТУВААТ НА РЕФОРМИТЕ, ВЕЛАТ ОД РЕГУЛАТОРНАТА КОМИСИЈА

Изјавите дека воведувањето на новите тарифи за водата се политички мотивирани се базирани на недоволна упатеност во законските обврски и се штетни за ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

Општина Велес преку суд бара цената на водата за пиење да не се покачува. Таа поднела тужба до Управниот суд, незадоволна од висината на цената што ја ...
ЦЕНАТА НА ВОДАТА ВО СКОПЈЕ ОСТАНУВА ИСТА, ШИЛЕГОВ ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ

ЦЕНАТА НА ВОДАТА ВО СКОПЈЕ ОСТАНУВА ИСТА, ШИЛЕГОВ ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ

Сметките за вода во Скопје нема да поскапат. Градоначалникот Петре Шилегов на денешната седница на Советот на Град Скопје ја повлече точката со која ш ...
ЦИНИЧЕН ОПТИМИЗАМ

ЦИНИЧЕН ОПТИМИЗАМ

1 Многу фино изгледаше средбата на премиерите на Грција и на Македонија Алексис Ципрас и Зоран Заев. Ваков пријателски тон на средба на политичари од ...
ВОДАТА ЌЕ ПОЕВТИНИ, АМА ЌЕ ПЛАЌАМЕ ПОСКАПИ СМЕТКИ ПОРАДИ НОВА ДАВАЧКА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ

ВОДАТА ЌЕ ПОЕВТИНИ, АМА ЌЕ ПЛАЌАМЕ ПОСКАПИ СМЕТКИ ПОРАДИ НОВА ДАВАЧКА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ

Цената на водата ќе поевтини, но ќе плаќаме повисоки сметки бидејќи се воведува нова давачка за одржување на пречистителни станици. Со одлука на Ре ...
ГРАДОВИТЕ СО ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПОСКАПА ВОДА, ОД ПРВИ ЈАНУАРИ НОВА ЦЕНА ЗА СИТЕ

ГРАДОВИТЕ СО ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПОСКАПА ВОДА, ОД ПРВИ ЈАНУАРИ НОВА ЦЕНА ЗА СИТЕ

Граѓаните ќе плаќаат нова цена на водата од 1 јануари 2018.  Регулаторната комисија ќе ја утврдува тарифата врз основа на методолигијата за пресметка ...
1 216 / 16 НАПИСИ