Таг: РЕК„Битола“

1 2 3 11 10 / 104 НАПИСИ
КОМПЛИМЕНТ ЗА ВЛАДАТА Е ШТО МИЦКОСКИ БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ВО МАЈ, А НЕ НА ЗИМА ОТИ НЕ САКА ДА СЕ СПРАВУВА СО ЕНЕРГЕТСКА И ЕКОНОМСКА КРИЗА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

КОМПЛИМЕНТ ЗА ВЛАДАТА Е ШТО МИЦКОСКИ БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ВО МАЈ, А НЕ НА ЗИМА ОТИ НЕ САКА ДА СЕ СПРАВУВА СО ЕНЕРГЕТСКА И ЕКОНОМСКА КРИЗА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Тоа што лидерот на опозиционата ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски бара избори во мај е комплимент за Владата, бидејќи тој не сака избори во зима, не сака ...
ПО ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ПРОРАБОТИ БЛОКОТ 3, РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ПОЛН КАПАЦИТЕТ ПО ДВЕ ГРЕЈНИ СЕЗОНИ

ПО ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ПРОРАБОТИ БЛОКОТ 3, РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ПОЛН КАПАЦИТЕТ ПО ДВЕ ГРЕЈНИ СЕЗОНИ

Во функција е Блок 3 на РЕК „Битола“, откако вчера попладне, во 17:35 часот блокот беше синхронизиран со македонскиот електроенергетски систем и испор ...
ЕСМ НЕМА ДА ВЛИЈАЕ ВРЗ ПОКАЧУВАЊЕТО НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА, А ВО ЈАНУАРИ ЌЕ РАБОТАТ СИТЕ ТРИ БЛОКА НА РЕК, РЕЧЕ ВАСКО КОВАЧЕВСКИ

ЕСМ НЕМА ДА ВЛИЈАЕ ВРЗ ПОКАЧУВАЊЕТО НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА, А ВО ЈАНУАРИ ЌЕ РАБОТАТ СИТЕ ТРИ БЛОКА НА РЕК, РЕЧЕ ВАСКО КОВАЧЕВСКИ

Кумулативно, ЕСМ нема да влијае врз покачување на цената на електричната енергија за регулираниот пазар кон домаќинствата и малите потрошувачи. Но, не ...
ЧАО БЕЛА

ЧАО БЕЛА

Со помош на Јапонија, Македонија доби и вселенската програма. ...
40 ГОДИНИ ПО ПУШТАЊЕТО НА РЕК БИТОЛА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ РЕЧЕ ДЕКА КОМБИНАТОТ ЌЕ СЕ МОДЕРНИЗИРА

40 ГОДИНИ ПО ПУШТАЊЕТО НА РЕК БИТОЛА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ РЕЧЕ ДЕКА КОМБИНАТОТ ЌЕ СЕ МОДЕРНИЗИРА

Немојте да ги слушате оние кои зборуваат дека некој ќе го затворел РЕК Битола, дека работниците ќе останеле без работа. Ниту еден работник нема да ост ...
РЕК БИТОЛА ГО УДВОИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА, БЛОК 1 ПРИКЛУЧЕН НА МРЕЖАТА

РЕК БИТОЛА ГО УДВОИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА, БЛОК 1 ПРИКЛУЧЕН НА МРЕЖАТА

РЕК Битола двојно го зголеми капацитетот за производство на струја откако синоќа во 22:51 часот Блок 1 беше синхронизиран со електроенергетскиот систе ...
ПОРАДИ ОБИЛНИТЕ ВРНЕЖИ ЕДЕН ОД ЧЕТИРИТЕ БАГЕРИ ВО РУДНИКОТ „СУВОДОЛ“ ВО РЕК „БИТОЛА“ СО КУС ПРЕКИН ВО РАБОТЕЊЕТО

ПОРАДИ ОБИЛНИТЕ ВРНЕЖИ ЕДЕН ОД ЧЕТИРИТЕ БАГЕРИ ВО РУДНИКОТ „СУВОДОЛ“ ВО РЕК „БИТОЛА“ СО КУС ПРЕКИН ВО РАБОТЕЊЕТО

Багерот 630/2 кој врши ископ на јаглен на најдолната точка во Рудникот ПЈС „Суводол" во РЕК ,,Битола" од попладнево е во краткотраен прекин заради оби ...
ДВЕ ФИРМИ СО ИСТ ГАЗДА СТАРИ НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ НАБАВУВААТ ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

ДВЕ ФИРМИ СО ИСТ ГАЗДА СТАРИ НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ НАБАВУВААТ ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

Државната компанија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) склучила договори за набавка на јаглен за РЕК Битола со три фирми, од кои две имаат ист газд ...
ПОПЛАВА ВО РУДНИКОТ „СУВОДОЛ“ ПРЕДИЗВИКАНА ОД НЕВРЕМЕ, ИСКОПОТ НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА ПРОДОЛЖУВА ОТЕЖНАТО

ПОПЛАВА ВО РУДНИКОТ „СУВОДОЛ“ ПРЕДИЗВИКАНА ОД НЕВРЕМЕ, ИСКОПОТ НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА ПРОДОЛЖУВА ОТЕЖНАТО

Силното невреме од дожд и град предизвика поплави и големи сливови на вода во рудникот Суводол, од каде се носат најголемите количини јаглен за РЕК Би ...
ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА ЦЕВКИТЕ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД РЕК ЗА БИТОЛА

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА ЦЕВКИТЕ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД РЕК ЗА БИТОЛА

Почна поставувањето на цевките од топловодот од РЕК „Битола“ до Битола. Од АД ЕСМ соопштија дека со засилен интензитет се подготвува трасата низ која ...
1 2 3 11 10 / 104 НАПИСИ