Таг: Река Пена

КАСАМИ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ИЗГРАДАТ ТЕРАСИ НАД КОРИТОТО НА ПЕНА, ТЕТОВЦИ ВЕЛАТ ПРВО НЕКА СЕ ИСЧИСТИ ЃУБРЕТО ОД РЕКАТА

КАСАМИ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ИЗГРАДАТ ТЕРАСИ НАД КОРИТОТО НА ПЕНА, ТЕТОВЦИ ВЕЛАТ ПРВО НЕКА СЕ ИСЧИСТИ ЃУБРЕТО ОД РЕКАТА

Општина Тетово планира да ја разубави реката Пена, така што на нејзиното корито  да се изградат платформи за да можат угостителите во летниот период д ...
НОВИОТ МОСТ НА ПЕНА Е ОПАСНОСТ ЗА ПОПЛАВА ВО ТЕТОВО

НОВИОТ МОСТ НА ПЕНА Е ОПАСНОСТ ЗА ПОПЛАВА ВО ТЕТОВО

При крај е изградбата на новиот мост на реката Пена во Тетово, лоциран веднаш до градскиот архив и полициската станица. Но иако мостот уште не е доизг ...
ПАТ И ЃУБРИШТЕ ГО УНИШТИ ШЕТАЛИШТЕТО БАЊИЧЕ КРАЈ ПЕНА

ПАТ И ЃУБРИШТЕ ГО УНИШТИ ШЕТАЛИШТЕТО БАЊИЧЕ КРАЈ ПЕНА

Уништено зеленило, соборени столетни дрва, купишта земја и камења и градежен шут и цело брдо слизнато на патот е сликата која последниве месеци може д ...
3 / 3 НАПИСИ