Таг: реконструкција

1 2 3 19 10 / 190 НАПИСИ
ЗАВРШИ ПРВАТА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СЕДИШТЕТО НА ЏЕЗ-ОРКЕСТАРОТ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВЕЛИ ЗА КОМПЛЕТИРАЊЕ ЌЕ ИМА ПАРИ И СО РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ

ЗАВРШИ ПРВАТА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СЕДИШТЕТО НА ЏЕЗ-ОРКЕСТАРОТ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВЕЛИ ЗА КОМПЛЕТИРАЊЕ ЌЕ ИМА ПАРИ И СО РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ

Уште не се готови просториите доделени на Националниот џез-оркестар, кои ги доби како траен дом од Владата, иако беше најавено дека бидат завршени до ...
НЕМА ОШТЕТУВАЊА ОД ПОЖАРОТ НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, НО СЕПАК ЌЕ СЕ СМЕНАТ 6 ЕЛЕМЕНТИ КОИ СЕ НАБАБРЕНИ, ВЕЛИ ГАРЕВСКИ

НЕМА ОШТЕТУВАЊА ОД ПОЖАРОТ НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, НО СЕПАК ЌЕ СЕ СМЕНАТ 6 ЕЛЕМЕНТИ КОИ СЕ НАБАБРЕНИ, ВЕЛИ ГАРЕВСКИ

Нема оштетувања на металната конструкција на скопската Универзална сала, покажа експертизата која ја правеше приватниот Институт за сеизмички отпорни ...
НАРАЧАВ РЕВИЗИЈА ЗА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, ДОДЕКА НЕ ЗАВРШИ НЕМА ДА ПОТПИШУВАМ НИШТО, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА ЉУТКОВ

НАРАЧАВ РЕВИЗИЈА ЗА УНИВЕРЗАЛНА САЛА, ДОДЕКА НЕ ЗАВРШИ НЕМА ДА ПОТПИШУВАМ НИШТО, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА ЉУТКОВ

Ќе се прави комплетна ревизија на постапката за реконструкција на Универзална сала, најави новиот министер за култура Зоран Љутков. Додека заврши реви ...
СЕ РЕКОНСТРУИРА ДЕЛОТ ОД ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР МЕЃУ МАГАРЕВО И ТРНОВО КОЈ СО МЕСЕЦИ БЕШЕ ОСТАВЕН РАСКОПАН

СЕ РЕКОНСТРУИРА ДЕЛОТ ОД ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР МЕЃУ МАГАРЕВО И ТРНОВО КОЈ СО МЕСЕЦИ БЕШЕ ОСТАВЕН РАСКОПАН

Општина Битола започна со реконтрукција на патот меѓу потпелистерските села Трново и Магарево кој е составен дел од единствената асфалтирана сообраќај ...
СО 1,13 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ПРОДОЛЖИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО КУМАНОВО, ЌЕ СЕ ПОСТАВИ И СЕМАФОР ОД 170.000 ЕВРА

СО 1,13 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ПРОДОЛЖИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО КУМАНОВО, ЌЕ СЕ ПОСТАВИ И СЕМАФОР ОД 170.000 ЕВРА

Во спортската сала Куманово ќе се постави висечки, мултифункционален семафор, како во салите каде се играат големите светски кошаркарски натпревари, а ...
СО ЗАЕМ ОД ГЕРМАНСКА БАНКА И ГРАНТ ОД ЕУ, ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТУДЕНТСКИОТ ДОМ „КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ“ ВО СКОПЈЕ

СО ЗАЕМ ОД ГЕРМАНСКА БАНКА И ГРАНТ ОД ЕУ, ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТУДЕНТСКИОТ ДОМ „КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ-ПИТУ“ ВО СКОПЈЕ

Со буџет од 25 милиони евра почна реконструкцијата на студентскиот дом „Кузман Јосифовски-Питу“ во Скопје и треба да заврши за 18 месеци. Објектот во ...
УНИВЕРЗАЛНА САЛА ДОБИ НОВА КУПОЛА КОЈА НАВЕЧЕР ЌЕ СВЕТИ

УНИВЕРЗАЛНА САЛА ДОБИ НОВА КУПОЛА КОЈА НАВЕЧЕР ЌЕ СВЕТИ

Поставена е нова купола на Универзална сала. Во рамките на градежните работи за реконструкција на концертната сала отстранета е старата купола и поста ...
ЌЕ БИДЕ МОДЕРНА, НО ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА ВЛЕГУВАТЕ ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ ПРОЕКТАНТОТ МУЧА НА ОБНОВАТА НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА

ЌЕ БИДЕ МОДЕРНА, НО ЌЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА ВЛЕГУВАТЕ ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА, РЕЧЕ ПРОЕКТАНТОТ МУЧА НА ОБНОВАТА НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА

Универзална сала во Скопје ќе биде готова во 2026 година, најави денеска министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска. По пауза од две годи ...
ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ОТКАКО АРСОВСКА ЈА СТОПИРАШЕ ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ 

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ОТКАКО АРСОВСКА ЈА СТОПИРАШЕ ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ 

Денеска продолжи реконструкцијата Универзална сала во Скопје која беше стопирана пред две години, по доаѓањето на функција на градоначалничката Данела ...
КУМАНОВО ТРИ ГОДИНИ НЕМА ТЕАТАР, РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОБЈЕКТОТ ЧИНИ 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА, А МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ОДОБРИ САМО 150 ИЛЈАДИ

КУМАНОВО ТРИ ГОДИНИ НЕМА ТЕАТАР, РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОБЈЕКТОТ ЧИНИ 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА, А МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ОДОБРИ САМО 150 ИЛЈАДИ

Министерството за култура одобри 150 илјади евра за да продолжи реконструкцијата на зградата на Театар Куманово, која започна пред три години, а за це ...
1 2 3 19 10 / 190 НАПИСИ