Таг: ретки болести

1 3 4 5 6 7 12 50 / 120 НАПИСИ
ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ПЛАЌА ЗА ГЕНЕТСКИ ИСПИТУВАЊА ЗА РЕТКИ И МАЛИГНИ БОЛЕСТИ

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ПЛАЌА ЗА ГЕНЕТСКИ ИСПИТУВАЊА ЗА РЕТКИ И МАЛИГНИ БОЛЕСТИ

Дијагноза со секвенционирање на гени на наследни и малигни болести, меѓу кои и ретки болести во лабораторијата на Македонската академија на науките и ...
ОД ЛИЦЕНЦИТЕ ЗА КАНАБИС ЌЕ СЕ ДОПОЛНУВА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ОД ЛИЦЕНЦИТЕ ЗА КАНАБИС ЌЕ СЕ ДОПОЛНУВА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Дел од парите за лиценца за производство на медицински канабис, која што ја доделува Министерството за здравство, ќе одат во буџетот за ретки болести. ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ФАМИЛИЈАРНА АМИЛОИДНА ПОЛИНЕУРОПАТИЈА (ФАП)

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ФАМИЛИЈАРНА АМИЛОИДНА ПОЛИНЕУРОПАТИЈА (ФАП)

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ИХТИОЗА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ИХТИОЗА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
КАМПАЊАТА ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ ПРОДОЛЖИ ВО СКОПЈЕ, ВО УЧИЛИШТЕТО НА ЈАНЕ КОЈ БОЛЕДУВА ОД СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА

КАМПАЊАТА ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ ПРОДОЛЖИ ВО СКОПЈЕ, ВО УЧИЛИШТЕТО НА ЈАНЕ КОЈ БОЛЕДУВА ОД СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА

Учениците од основното училиште ОУ„Димитар Поп Георгиев Беровски“ денес ги боеја лицата и цртаа како дел од кампањата за поддршка на лицата со ретки б ...
МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ, КОЈ ГО ПРЕПЛИВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО НЕКРОЗА НА НОГАТА, ЌЕ ПЛИВА ЗА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ, КОЈ ГО ПРЕПЛИВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО СО НЕКРОЗА НА НОГАТА, ЌЕ ПЛИВА ЗА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Дванаестодишниот Марко Пејчиноски, кој со некроза на ногата на 28 август го преплива Охридското Езеро, ќе плива во акцијата за децата со ретки болести ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ТИРОЗИН ХИДРОКСИЛАЗА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ТИРОЗИН ХИДРОКСИЛАЗА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – БЕТА ТАЛАСЕМИЈА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – БЕТА ТАЛАСЕМИЈА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ЈУВЕНИЛЕН ДЕРМАТОМИОЗИТ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ЈУВЕНИЛЕН ДЕРМАТОМИОЗИТ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ФЕНИЛКЕТОНУРИА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ – ФЕНИЛКЕТОНУРИА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и ...
1 3 4 5 6 7 12 50 / 120 НАПИСИ