Таг: ретки болести

1 7 8 9 10 11 12 90 / 120 НАПИСИ
ОХРИЃАНИ ТРЧАА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ БАРААТ НАВРЕМЕНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ

ОХРИЃАНИ ТРЧАА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ БАРААТ НАВРЕМЕНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ

Охриѓани на годинешната трка покрај плажа во организација на „Прв до врв“ трчаа за лицата со ретки болести, со што ја поддржа годинешната кампања „Пок ...
ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Здруженијата на пациенти и граѓанските организации ќе можат да учествуваат во сите стручни комисии од подготовка на тендерската документација за набав ...
МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ ИСТРЧА ПЕТ КИЛОМЕТРИ ПО ДИЈАЛИЗА НА „ОХРИД ТРЧАТ“

МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ ИСТРЧА ПЕТ КИЛОМЕТРИ ПО ДИЈАЛИЗА НА „ОХРИД ТРЧАТ“

Децата и лицата со ретки болести и со посебни потреби денес трчаа на рекреативната трка од пет километри во рамките на спортската манифестација „Охрид ...
ТЕВДОВСКИ, ФИЛИПЧЕ И МАНЧЕВСКИ ВИКЕНДОВ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ БИДАТ ВО ТИМОТ НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ТЕВДОВСКИ, ФИЛИПЧЕ И МАНЧЕВСКИ ВИКЕНДОВ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ БИДАТ ВО ТИМОТ НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Поддршка на пациентите со ретки болести и подигање на јавната свест за состојбата на овие лица, викендов во Охрид на атлетскиот маратон „Охрид трчаТ“ ...
ГОДИНАВА ЌЕ КУПИМЕ ЛЕКОВИ ЗА ПАЦИЕНТИ СО ДВЕ РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ ДОСЕГА НЕ ПРИМАЛЕ ТЕРАПИЈА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ГОДИНАВА ЌЕ КУПИМЕ ЛЕКОВИ ЗА ПАЦИЕНТИ СО ДВЕ РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ ДОСЕГА НЕ ПРИМАЛЕ ТЕРАПИЈА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

Преку програмата за ретки болести со тендерот за оваа година Министерството за здравство ќе набави три нови лека, кои досега пациентите не ги примаа. ...
СИТЕ САКАМЕ ЈАНЕ ДА ПРООДИ, И ВО СКОПЈЕ ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ

СИТЕ САКАМЕ ЈАНЕ ДА ПРООДИ, И ВО СКОПЈЕ ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Со цртање на лицата како дел од кампањата за одбележување на Денот на ретки болести што почна во Охрид, денеска во Скопје соучениците на Јане Велковск ...
ГИ БОЈАТ ЛИЦАТА СО БОИТЕ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ ЗА ПОДДРШКА НА БОЛНИТЕ ДРУГАРЧИЊА

ГИ БОЈАТ ЛИЦАТА СО БОИТЕ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ ЗА ПОДДРШКА НА БОЛНИТЕ ДРУГАРЧИЊА

Учениците од ОУ „Григор Прличев“ од Охрид се вклучија во светската кампања за подигање на свеста за ретките болести. Тие пред два дена на прославата н ...
ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГО НАДГРАДУВА МОЈ ТЕРМИН СО РЕГИСТАР НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СИСТЕМ ЗА СЛЕДЕЊЕ БРЕМЕНОСТ

ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГО НАДГРАДУВА МОЈ ТЕРМИН СО РЕГИСТАР НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СИСТЕМ ЗА СЛЕДЕЊЕ БРЕМЕНОСТ

Министерството за здравство вчера распиша тендер за надградба на националниот електронски здравствен систем МојТермин во вредност од пет милиони денар ...
ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Зголемување на средствата за набавка на лекови за ретки болести и промена на законската регулатива за да се обезбеди континуирана грижа за овие пациен ...
ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

Увоз на сомнителни лекови со паралелен увоз, болници без лекари, недоволно медицински сестри, недостиг од реагенси, лекови и материјал за работа, преп ...
1 7 8 9 10 11 12 90 / 120 НАПИСИ