Таг: рибари

ОХРИДСКИТЕ РИБАРИ ЖАЛАТ ШТО ГОДИНАВА НЕ СЕ ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ, РАСКАЖУВААТ ЗА ВРЕМЕТО КОГА УЛОВИЛЕ ПАСТРМКА ОД 22 КИЛОГРАМИ

ОХРИДСКИТЕ РИБАРИ ЖАЛАТ ШТО ГОДИНАВА НЕ СЕ ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ, РАСКАЖУВААТ ЗА ВРЕМЕТО КОГА УЛОВИЛЕ ПАСТРМКА ОД 22 КИЛОГРАМИ

За првпат во Охрид изостана традиционалното славење на Денот на рибарите за празникот Собор на Свети Јован Крстител, поради пандемијата од ковид-19. С ...
ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ЗАГУБИ ВОДА КОЛКУ ЗА ДВЕ ДОЈРАНСКИ

ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ЗАГУБИ ВОДА КОЛКУ ЗА ДВЕ ДОЈРАНСКИ

Како што се повлекува Преспанското Езеро, така и маките на рибарите стануваа сѐ поголеми. Секое утро на Езеро заминуваат со трактори како да одат на ...
ЕМ ФАЌАМЕ РИБА, ЕМ НИ ПОМИНУВА ВРЕМЕТО – РИБАРСКИ ПРИКАЗНИ ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

ЕМ ФАЌАМЕ РИБА, ЕМ НИ ПОМИНУВА ВРЕМЕТО – РИБАРСКИ ПРИКАЗНИ ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

Секојдневно на кејот од реката Вардар во центарот на Велес, оваа доцна есен иста слика. На десетици рибари, исто толку публика, целта им е да им мине ...
ГЕРМАНЦИТЕ ГО ЧИСТАТ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ИЗВАДЕНИ СКЕЛЕТИ ОД РИБИ И ПТИЦИ ОД РИБАРСКИ МРЕЖИ СТАРИ И ДО 40 ГОДИНИ

ГЕРМАНЦИТЕ ГО ЧИСТАТ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ИЗВАДЕНИ СКЕЛЕТИ ОД РИБИ И ПТИЦИ ОД РИБАРСКИ МРЕЖИ СТАРИ И ДО 40 ГОДИНИ

Скелети од риби, школки, изумрени единки, остатоци од птици, ракови, краби, како и сидра, вештачки мамци, јадици, платна лани биле извадени од залутан ...
4 / 4 НАПИСИ