Таг: родилишта

ДЕЛ ОД РОДИЛИШТАТА СЕ НЕФУНКЦИОНАЛНИ ОТИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОЗИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ДЕЛ ОД РОДИЛИШТАТА СЕ НЕФУНКЦИОНАЛНИ ОТИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОЗИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Дел од родилиштата во земјава се нефункционални оти нема гинеколози, кажа министерот за здравство Венко Филипче по потпишување на договорот со Фондот ...
БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

Секое родилиште ќе има живото-спасувачки лекови за мајки и бебиња, а родилки нема да се препраќаат од Битола, Штип и Тетово во Скопје, најави денес ми ...
ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ГОДИНАТА УМРЕЛЕ 121 БЕБЕ, ОБЈАВИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ГОДИНАТА УМРЕЛЕ 121 БЕБЕ, ОБЈАВИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Во првата половина од годината починале 121 бебе, објави Државниот завод за статистика. Според последните податоци од ДЗС за природното движење на нас ...
3 / 3 НАПИСИ