Таг: Роза Мојсовска

РОЗА МОЈСОВСКА КОЈА СЛИКА СО УСТА, ПО 43 ГОДИНИ ВО ЗАВОДОТ ВО БАЊА БАНСКО СЕ ВСЕЛИ ВО СВОЈ ДОМ

РОЗА МОЈСОВСКА КОЈА СЛИКА СО УСТА, ПО 43 ГОДИНИ ВО ЗАВОДОТ ВО БАЊА БАНСКО СЕ ВСЕЛИ ВО СВОЈ ДОМ

Роза Мојсовска, познатата поетеса и сликарка со телесен хендикеп која слика со уста, по 43 години престој во Заводот за рехабилитација „Бања Банско“, ...
МОЖЕМЕ И УМЕЕМЕ И НЕ СМЕ ПОРАЗЛИЧНИ ОД ВАС, ВЕЛИ СЛИКАРКАТА СО УСТА РОЗА МОЈСОВСКА

МОЖЕМЕ И УМЕЕМЕ И НЕ СМЕ ПОРАЗЛИЧНИ ОД ВАС, ВЕЛИ СЛИКАРКАТА СО УСТА РОЗА МОЈСОВСКА

„Можеме и умееме и не сме ништо поразлични од вас“, е пораката на лицата со посебни потреби од Струмица кои побараа поголема интеграција во заедницата ...
2 / 2 НАПИСИ