Таг: рудари

ЗА 45 ГОДИНИ ДИПЛОМИРАА 1.000 ИНЖЕНЕРИ ПО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА, ДЕНЕС СЕ ДЕФИЦИТАРНИ

ЗА 45 ГОДИНИ ДИПЛОМИРАА 1.000 ИНЖЕНЕРИ ПО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА, ДЕНЕС СЕ ДЕФИЦИТАРНИ

Годинава се одбележува 92-годишнина на Денот на рударите во Македонија, кој се одбележува од првиот штрајк на рударите на 28 август 1929 во рудникот „ ...
ОД РУДАРСКАТА НАСЕЛБА ПОД КОЖУФ ОСТАНАА САМО ПРИКАЗНИТЕ НА РУДАРИТЕ

ОД РУДАРСКАТА НАСЕЛБА ПОД КОЖУФ ОСТАНАА САМО ПРИКАЗНИТЕ НА РУДАРИТЕ

​Изумира рударската традиција под Кожуф, од рударската населба во која некогаш живееле околу 800 рудари денес главно стојат само урнатини. Морничаво и ...
2 / 2 НАПИСИ