Таг: санација

1 2 3 20 / 24 НАПИСИ
ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД ПАК СЕ РАСПАЃА, КАПЕТАНИЈАТА ВЕТУВА САНАЦИЈА

ПРИСТАНИШТЕТО ВО ОХРИД ПАК СЕ РАСПАЃА, КАПЕТАНИЈАТА ВЕТУВА САНАЦИЈА

Главното пристаниште во Охрид повторно се рони. На делот кој служи за спуштање пловни објекти во езерото видливо е оштетувањето. Паднати се камењата и ...
СТАКЛАТА НА ДРАМСКИ ТЕАТАР ЌЕ ПАДНАТ ВРЗ МИНУВАЧИ, ТЕАТАРОТ ЕДНА ДЕЦЕНИЈА ЧЕКА НОВА ЗГРАДА

СТАКЛАТА НА ДРАМСКИ ТЕАТАР ЌЕ ПАДНАТ ВРЗ МИНУВАЧИ, ТЕАТАРОТ ЕДНА ДЕЦЕНИЈА ЧЕКА НОВА ЗГРАДА

Листови со предупредување „Внимание!! Опасност од кршење на стакло. Ве молиме не поминувајте покрај стаклата“ се залепени на надворешните стакла на Др ...
15 МЕСЕЦИ ПО ГОЛЕМОТО НЕВРЕМЕ, ОХРИД ГО ПОПРАВА ПРИСТАНИШТЕТО

15 МЕСЕЦИ ПО ГОЛЕМОТО НЕВРЕМЕ, ОХРИД ГО ПОПРАВА ПРИСТАНИШТЕТО

Петнаесет месеци по големото невреме што го зафати Охрид, локалната власт реши да го санира пристаништето, на кое имаше видливи оштетувања. „Наши е ...
ОХРИДСКИОТ ЧИНАР ПАК ОШТЕТЕН, СЕ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗАСАДИ НОВО ДРВО

ОХРИДСКИОТ ЧИНАР ПАК ОШТЕТЕН, СЕ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗАСАДИ НОВО ДРВО

Охридскиот чинар стар околу 11 века деновиве беше пак оштетен, при што настрадаа горни гранки. Увид изврши државниот инспектор за природа Хасан Рустем ...
СТАРИОТ ПАТ ОХРИД-СТРУГА ЌЕ СТАНЕ МОДЕРНА СООБРАЌАЈНИЦА ОТКАКО ДОСЕГА САМО СЕ КРПЕШЕ

СТАРИОТ ПАТ ОХРИД-СТРУГА ЌЕ СТАНЕ МОДЕРНА СООБРАЌАЈНИЦА ОТКАКО ДОСЕГА САМО СЕ КРПЕШЕ

Стариот пат од Охрид до Струга, кој досега само се крпеше, ќе стане модерна сообраќајница. Од минатиот викенд, патот од Подмоље до „Еврохотел” е затво ...
ЧИНАРОТ ВО ОХРИД КОНЕЧНО ЌЕ БИДЕ ЗАШТИТЕН

ЧИНАРОТ ВО ОХРИД КОНЕЧНО ЌЕ БИДЕ ЗАШТИТЕН

Чинарот во Охрид, за кој се вели дека пред 11 века го засадил Свети Климент Охридски, конечно ќе биде заштитен. Локалната власт на тендер ќе бара стру ...
ЧИФТЕ АМАМ СЕ САНИРА СО ГРАНТ ОД 91.000 ДОЛАРИ ОД АМБАСАДОРСКИОТ ФОНД НА САД

ЧИФТЕ АМАМ СЕ САНИРА СО ГРАНТ ОД 91.000 ДОЛАРИ ОД АМБАСАДОРСКИОТ ФОНД НА САД

Националната галерија на Македонија (НГМ) за објектот Чифте амам доби грант од 91.000 долари од Амбасадорскиот фонд на САД за заштита на културата за ...
МОСТОТ КАЈ БАШИНО СЕЛО ВО ВЕЛЕС ИТНО ТРЕБА ДА СЕ САНИРА, ПОКАЖАА ИСПИТУВАЊАТА НА СТАБИЛНОСТА

МОСТОТ КАЈ БАШИНО СЕЛО ВО ВЕЛЕС ИТНО ТРЕБА ДА СЕ САНИРА, ПОКАЖАА ИСПИТУВАЊАТА НА СТАБИЛНОСТА

На мостот кај Башино Село итно му е потребна санација, покажале резултатите од испитувањето на стабилноста на мостот на Заводот за испитување на матер ...
МОСТОТ НА ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС Е ВО ЛОША СОСТОЈБА, ОПШТИНАТА НЕМА ПАРИ ЗА САНАЦИЈА

МОСТОТ НА ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС Е ВО ЛОША СОСТОЈБА, ОПШТИНАТА НЕМА ПАРИ ЗА САНАЦИЈА

Загрижена за состојба на мостот на реката Вардар кај Башино Село, на влезот во Велес од правец на Скопје, локалната власт на Велес побара да се испита ...
ИЗДАДЕНО ОДОБРЕНИЕ ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

ИЗДАДЕНО ОДОБРЕНИЕ ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Управата за заштита на културното наследство даде конзерваторско одобрение за Офицерскиот дом во Битола, по што може да почне постапката за санација н ...
1 2 3 20 / 24 НАПИСИ