Таг: Сашо Дохчев

ОРГАНОДАРИТЕЛСТВОТО ДА СТАНЕ УСПЕШНО КАКО КРВОДАРИТЕЛСКИТЕ АКЦИИ, ВЕЛАТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИИ

ОРГАНОДАРИТЕЛСТВОТО ДА СТАНЕ УСПЕШНО КАКО КРВОДАРИТЕЛСКИТЕ АКЦИИ, ВЕЛАТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИИ

Потребно е да се унапреди свеста за органодарителството, не само преку Владата, Министерството за здравство, Фондот за здравство, туку и од невладинио ...
МИ ГО СПАСИЈА ЖИВОТOT ДАВАЈЌИ МИ ДЕЛ ОД СВОЕТО НАЈМИЛО, ВЕЛИ ЕДЕН ОД ДВАЈЦАТА ПАЦИЕНТИ КОИ ДОБИЈА БУБРЕГ ОД ДАРИТЕЛ СО МОЗОЧНА СМРТ

МИ ГО СПАСИЈА ЖИВОТOT ДАВАЈЌИ МИ ДЕЛ ОД СВОЕТО НАЈМИЛО, ВЕЛИ ЕДЕН ОД ДВАЈЦАТА ПАЦИЕНТИ КОИ ДОБИЈА БУБРЕГ ОД ДАРИТЕЛ СО МОЗОЧНА СМРТ

Телефонски повик во 23 часот пред две недели целосно му го промени животот на 35-годишниот Кирил Јанчовски од Скопје, еден од двајцата пациенти кои ми ...
ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ КОИ БЕА НА ДИЈАЛИЗА ДОБИЈА БУБРЕЗИ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ КОИ БЕА НА ДИЈАЛИЗА ДОБИЈА БУБРЕЗИ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

Пред два дена на Клиниката за урологија по застој од три години направено е пресадување на бубрези од починат дарител. Органите ги добија двајца пацие ...
3 / 3 НАПИСИ