Таг: села

ФАТЕНИ КРАДЦИТЕ КОИ ОГРАБИЛЕ 6 ЦРКВИ ВО ТЕТОВСКО

ФАТЕНИ КРАДЦИТЕ КОИ ОГРАБИЛЕ 6 ЦРКВИ ВО ТЕТОВСКО

Двајца крадци, едниот од Тетово а вториот од село Озормиште за еден месец ограбиле шест православни цркви во тетовско. Тие ги ограбиле црквите во Тето ...
ЗАЕДНО ЈАДЕВМЕ ЛЕБ, А ТИЕ ИМ ПОМАГАА ДА НЀ УБИЈАТ, ПРОСТУВАМ, НО НЕ ЗАБОРАВАМ, РЕЧЕ ЏАФЕРИ НА ГОДИШНИНАТА ОД 27 АПРИЛ

ЗАЕДНО ЈАДЕВМЕ ЛЕБ, А ТИЕ ИМ ПОМАГАА ДА НЀ УБИЈАТ, ПРОСТУВАМ, НО НЕ ЗАБОРАВАМ, РЕЧЕ ЏАФЕРИ НА ГОДИШНИНАТА ОД 27 АПРИЛ

„Организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 година не беше напад против нас, туку против демократијата, тоа не беше само криминал“, рече прем ...
30 СЕЛА ВО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА БЕЗ СТРУЈА, СНЕЖНА ЛАВИНА ГО ЗАТВОРИ ПАТОТ ЗА ДЕБАР

30 СЕЛА ВО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА БЕЗ СТРУЈА, СНЕЖНА ЛАВИНА ГО ЗАТВОРИ ПАТОТ ЗА ДЕБАР

Tриесетина села од Западна Македонија од попладнево се без струја. Поради снежните врнежи без струја се Вевчани, Велешта, Боговиње, Зајас, Долно и Гор ...
СЕЛА Е САМОЗАМИНАТ ОД ВЛАДАТА И НЕМАЛО ПРИТИСОЦИ ВРЗ НЕГО, ВЕЛИ АЛИ АХМЕТИ

СЕЛА Е САМОЗАМИНАТ ОД ВЛАДАТА И НЕМАЛО ПРИТИСОЦИ ВРЗ НЕГО, ВЕЛИ АЛИ АХМЕТИ

„Јас сум немал никакво влијание врз одлуката на Села сам да ја напушти Владата. Јас би го нарекол Села самозаминат. Вестите дека јас сум го условувал ...
ЗАГАДЕНА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА 2.200 ЖИТЕЛИ ВО КАВАДАРЕЧКИТЕ СЕЛА

ЗАГАДЕНА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА 2.200 ЖИТЕЛИ ВО КАВАДАРЕЧКИТЕ СЕЛА

И натаму е ризично водоснабдувањето за 5 проценти од населението во Kавадаречко, или за 2.142 жители, кои со вода за пиење се снабдуваат преку локални ...
100 ДИВИ ДЕПОНИИ  ГИ ЗАТРУПАА СО ЃУБРЕ СТРУМИЧКИТЕ СЕЛА

100 ДИВИ ДЕПОНИИ  ГИ ЗАТРУПАА СО ЃУБРЕ СТРУМИЧКИТЕ СЕЛА

Речиси во секое населено место во струмичко има една до две диви депонии кои се наоѓаат покрај локални патишта, реки, канали.  Ѓубре се фрла насекаде, ...
ЖЕНИТЕ ОД ТЕТОВСКИТЕ СЕЛА ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПРЕВЕНТИВЕН ПРЕГЛЕД НА ДОЈКА

ЖЕНИТЕ ОД ТЕТОВСКИТЕ СЕЛА ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПРЕВЕНТИВЕН ПРЕГЛЕД НА ДОЈКА

Жените од руралните средини од тетовскиот регион кои ќе сакаат да извршат скрининг на дојка отсега ќе можат да користат бесплатен превоз од нивното се ...
7 / 7 НАПИСИ