Таг: „Шанса за Центар“

1 2 3 10 / 22 НАПИСИ
ДЕСЕТИЦИ БОЛНИЦИ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ, ОСВЕН МЕРКИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕ СМЕНЕТЕ ГО И НАЧИНОТ НА ГРЕЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

ДЕСЕТИЦИ БОЛНИЦИ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ, ОСВЕН МЕРКИ ПРОТИВ ПУШЕЊЕ СМЕНЕТЕ ГО И НАЧИНОТ НА ГРЕЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Седум големи болници и десетици помали болници и амбуланти се загреваат на мазут, покажува мапата на загадувачи која ја изработи граѓанската иницијати ...
МОНТАЖНИОТ ПАРКИНГ ЗАД ТЦ „БУЊАКОВЕЦ“ ЌЕ СТАНЕ КАТНА ГАРАЖА, ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ВЕЛАТ ДЕКА НЕДОСТАСУВААТ МНОГУ ПАРКИНГ МЕСТА

МОНТАЖНИОТ ПАРКИНГ ЗАД ТЦ „БУЊАКОВЕЦ“ ЌЕ СТАНЕ КАТНА ГАРАЖА, ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ВЕЛАТ ДЕКА НЕДОСТАСУВААТ МНОГУ ПАРКИНГ МЕСТА

Монтажниот паркинг зад ТЦ „Буњаковец“ ќе стане катна гаража. Ова се предвидува со развојната програма за 2024 година која Општина Центар ја усвои на п ...
НАД 700 ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА И МАЗУТ, „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА НА ЗАГАДУВАЧИ

НАД 700 ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА И МАЗУТ, „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА НА ЗАГАДУВАЧИ

Околу 700 јавни објекти низ државата се загадувачи бидејќи се греат на мафта и мазут, покажува мапата која ја направи граѓанската иницијатива „Шанса з ...
УСТАВНО Е  ВО „ТРЕСКА“ ДА СЕ ГРАДАТ ЗГРАДИ ИАКО ДУП НЕ Е УСОГЛАСЕН СО ГУП, УСТАВЕН СУД ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

УСТАВНО Е ВО „ТРЕСКА“ ДА СЕ ГРАДАТ ЗГРАДИ ИАКО ДУП НЕ Е УСОГЛАСЕН СО ГУП, УСТАВЕН СУД ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста на Деталниот урбанистички план (ДУП) за Буњаковец во кој спаѓа и просторот на „Треска ...
УСТАВНИОТ СУД ОФОРМИ ПРЕДМЕТ ЗА ОСПОРЕНИОТ ПЛАН БУЊАКОВЕЦ 2 СОСЕ ЗГРАДИТЕ КАЈ „ТРЕСКА“, ЌЕ СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ Е ВО СОГЛАСНОСТ СО ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН НА СКОПЈЕ

УСТАВНИОТ СУД ОФОРМИ ПРЕДМЕТ ЗА ОСПОРЕНИОТ ПЛАН БУЊАКОВЕЦ 2 СОСЕ ЗГРАДИТЕ КАЈ „ТРЕСКА“, ЌЕ СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ Е ВО СОГЛАСНОСТ СО ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН НА СКОПЈЕ

По поднесената иницијатива пред две недели од Граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“ и од адвокатката Сузана Јошевска, Уставниот суд денеска оформи ...
„ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ БАРА УСТАВЕН СУД ДА ГО УКИНЕ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА БУЊАКОВЕЦ И ДА СТОПИРА ГРАДЕЊЕ  ВО „ТРЕСКА“

„ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ БАРА УСТАВЕН СУД ДА ГО УКИНЕ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА БУЊАКОВЕЦ И ДА СТОПИРА ГРАДЕЊЕ ВО „ТРЕСКА“

Граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“ и адвокатката Сузана Јошевска поднесоа иницијатива до Уставен суд за оценување на уставноста и законитоста н ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ДВЕ ГОДИНИ НЕ Ѝ ОДГОВАРА НА АНТИКОРУПЦИСКА КАКО Е ДОНЕСЕН ПЛАНОТ КАЈ „ХОЛИДЕЈ ИН“

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ДВЕ ГОДИНИ НЕ Ѝ ОДГОВАРА НА АНТИКОРУПЦИСКА КАКО Е ДОНЕСЕН ПЛАНОТ КАЈ „ХОЛИДЕЈ ИН“

Општина Центар издаде дозвола за третата фаза од проектот за трите кули кај „Холидеј ин“ во строгиот центар на градот. Станува збор за објект лепенка ...
ГЕРАСИМОВСКИ НЕ ГО ИНТЕРЕСИРА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС ТУКУ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАДЕЖНИ ФИРМИ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ ЗА ГРАДЕЊЕТО ВО „ТРЕСКА“

ГЕРАСИМОВСКИ НЕ ГО ИНТЕРЕСИРА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС ТУКУ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАДЕЖНИ ФИРМИ, ВЕЛАТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ ЗА ГРАДЕЊЕТО ВО „ТРЕСКА“

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги крши одлуките и прописите и работи спротивно на сопствените предизборни ветувања за просторот ...
НАД 100 ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ ВО СКОПЈЕ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И НАФТА, ПОКАЖА МАПАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

НАД 100 ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ ВО СКОПЈЕ СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И НАФТА, ПОКАЖА МАПАТА НА „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Над 100 јавни институции во Скопје се греат на мазут и екстра лесно гориво, покажа истражувањето кое го направи граѓанската иницијатива „Шанса за Цент ...
„ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА КАДЕ СЕ ГРАДИ ВО ЦЕНТАР, ОПШТИНАТА НЕ САКА ДА ИМ ДАВА ПОДАТОЦИ

„ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“ НАПРАВИ МАПА КАДЕ СЕ ГРАДИ ВО ЦЕНТАР, ОПШТИНАТА НЕ САКА ДА ИМ ДАВА ПОДАТОЦИ

Граѓанската иницијатива „Шанса за Центар" изработи мапа каде во Центар се гради, односно издадена е градежна дозвола. На мапата не се ставени сите лок ...
1 2 3 10 / 22 НАПИСИ