Таг: Широк сокак

1 2 3 20 / 23 НАПИСИ
НЕ МОЖЕМЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО АПТЕКА, НИ КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР – ИНВАЛИДИТЕ ДЕФИЛИРАА НИЗ БИТОЛА ПРОТИВ АРХИТЕКТОНСКИТЕ БАРИЕРИ

НЕ МОЖЕМЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО АПТЕКА, НИ КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР – ИНВАЛИДИТЕ ДЕФИЛИРАА НИЗ БИТОЛА ПРОТИВ АРХИТЕКТОНСКИТЕ БАРИЕРИ

Не можеме да излеземе од зградите во кои живееме зашто нема пристапни рампи, тешко стигнуваме кај матичните лекари и во аптеките, а приодот до паркинг ...
ГРЦИТЕ ЈА КРЕНАА БИТОЛА

ГРЦИТЕ ЈА КРЕНАА БИТОЛА

Навалица на грчки државјани од пограничните села и градови се случува претпразнично во Битола. Вчера, ден пред дочекот на Нова година, битолски Широк ...
КАФУЛИЊАТА НА ШИРОК СОКАК ЌЕ СЕ УНИФИЦИРААТ, ПОВЕЌЕ ПРОСТОР ЌЕ ОСТАНЕ ЗА ПЕШАЦИТЕ

КАФУЛИЊАТА НА ШИРОК СОКАК ЌЕ СЕ УНИФИЦИРААТ, ПОВЕЌЕ ПРОСТОР ЌЕ ОСТАНЕ ЗА ПЕШАЦИТЕ

Сопствениците на кафулињата на Широк Сокак во Битола за помалку од дваесетина дена ќе мора да ги отстранат најлоните и другите материјали со кои имаат ...
СУНЃЕРО И САПУНО – ЦЕЛА БИТОЛА ГИ ЗНАЕ ПО ПРЕКАР, А ПО ИМЕ САМО МАЈКА ИМ

СУНЃЕРО И САПУНО – ЦЕЛА БИТОЛА ГИ ЗНАЕ ПО ПРЕКАР, А ПО ИМЕ САМО МАЈКА ИМ

Влао - оти бил циција, Арапо - оти имал темен тен, Кошо - оти живеел на аголот на Широк сокак, Сунѓеро - оти на училиште впивал се како сунѓер, Гризик ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

Офицерскиот  дом од задната страна нема врата, но сепак има клуч кој Општината му го дала на јавното претпријатие „Комуналец“, за да го преземе обезбе ...
ТАЛЕСКИ ГО ПОПРАВИ ИЗРОНЕТИОТ СТИРОПОР НА НОВОТО КИНО „МАНАКИ”

ТАЛЕСКИ ГО ПОПРАВИ ИЗРОНЕТИОТ СТИРОПОР НА НОВОТО КИНО „МАНАКИ”

Општина Битола го поправи изронетиот стиропор од фасадата на новоизграденото кино „Манаки" на Широк Сокак. Но, на фасадата останаа и понатаму украсни ...
ИАКО ДУЌАНИТЕ СЕ ЗАТВОРААТ, КИРИЈАТА И НАТАМУ Е НАД 4.000 ЕВРА МЕСЕЧНО НА ШИРОК СОКАК ВО БИТОЛА

ИАКО ДУЌАНИТЕ СЕ ЗАТВОРААТ, КИРИЈАТА И НАТАМУ Е НАД 4.000 ЕВРА МЕСЕЧНО НА ШИРОК СОКАК ВО БИТОЛА

На „Биди виден штрасе“ ,како што народски се нарекува Широк Сокак во Битола, дури ни катанците кои сѐ почесто се ставаат на дуќаните не ги намалија ас ...
НИКНА ОСТРОВ ВО ЕЗЕРОТО НА ПИТУ ГУЛИ ВО БИТОЛА

НИКНА ОСТРОВ ВО ЕЗЕРОТО НА ПИТУ ГУЛИ ВО БИТОЛА

Остров никна во езерото што се појави на улицата Питу Гули, која се наоѓа во центрот на Битола на стотина метри од Широк Сокак. Два дена откако за поп ...
ПИТУ ГУЛИ СЕ УДАВИ ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

ПИТУ ГУЛИ СЕ УДАВИ ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

Езеро долго десетина метри проголта дел од улицата Питу Гули, на стотина метри од битолски Широк Сокак. Улицата, како што кажуваат жителите, била раск ...
КИНОТО „МАНАКИ“ КАКО ТУРСКА СЕРИЈА – СЕ ГРАДИ ПЕТ ГОДИНИ 

КИНОТО „МАНАКИ“ КАКО ТУРСКА СЕРИЈА – СЕ ГРАДИ ПЕТ ГОДИНИ 

Цел трет мандат на битолскиот градоначалник Владимир Талески му беше малку за да им се оддолжи на браќата Манаки за влогот што го дадоа со својата фил ...
1 2 3 20 / 23 НАПИСИ