Таг: Шкотска

ШКОТСКИТЕ НАВИВАЧИ СИ ГО ИСЧИСТИЈА ЃУБРЕТО ШТО ГО НАПРАВИЈА ВО ЛОНДОН

ШКОТСКИТЕ НАВИВАЧИ СИ ГО ИСЧИСТИЈА ЃУБРЕТО ШТО ГО НАПРАВИЈА ВО ЛОНДОН

Голем број шкотски навивачи учествуваа во расчистувањето на плоштадот Лестер во Лондон, откако вчера местото беше покриено со ѓубре за време на натпре ...
НА ПОВИДОК НОВ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ОТКАКО ШКОТСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ПОБЕДИЈА НА ИЗБОРИТЕ

НА ПОВИДОК НОВ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ОТКАКО ШКОТСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ПОБЕДИЈА НА ИЗБОРИТЕ

Шкотската национална партија (СНП), која застапува шкотска независност, победи на вчерашните избори за регионалниот парламент во Шкотска, по што втор ...
ШКОТСКА СТАНА ПРВА ЗЕМЈА НА СВЕТОТ ВО КОЈА СРЕДСТВАТА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ЌЕ БИДАТ БЕСПЛАТНИ

ШКОТСКА СТАНА ПРВА ЗЕМЈА НА СВЕТОТ ВО КОЈА СРЕДСТВАТА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ЌЕ БИДАТ БЕСПЛАТНИ

Шкотска стана прва земја на светот во која средствата за менструална хигиена ќе бидат бесплатни за сите жени, откако пратениците во шкотскиот парламен ...
МАКЕДОНИЈА Е ИСТА КАКО ШКОТСКА КОГА БЕВ ПОМЛАД, ВЕЛИ ДЕЈВИД МЕККАЛОГ, КОГО РАБОТАТА ГО ДОНЕСЕ ОД ФАЛКИРК ВО ВЕЛЕШКИ „БРАКО“

МАКЕДОНИЈА Е ИСТА КАКО ШКОТСКА КОГА БЕВ ПОМЛАД, ВЕЛИ ДЕЈВИД МЕККАЛОГ, КОГО РАБОТАТА ГО ДОНЕСЕ ОД ФАЛКИРК ВО ВЕЛЕШКИ „БРАКО“

Шкотот Дејвид Меккалог година и половина е привремен жител на Велес. Тој дојде од родната Шкотска да работи како контролор на производство во велешки ...
ШКОТСКА Е ПРВА ЗЕМЈА ВО КОЈА СИТЕ ЖЕНИ ЌЕ ИМААТ БЕСПЛАТНИ СРЕДСТВА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА

ШКОТСКА Е ПРВА ЗЕМЈА ВО КОЈА СИТЕ ЖЕНИ ЌЕ ИМААТ БЕСПЛАТНИ СРЕДСТВА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА

Шкотскиот парламент ги одобри плановите со кои средствата за менструална хигиена ќе бидат бесплатни за сите жени, и со тоа Шкотска стана прва држава в ...
ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА МОБИЛНИ ПАТРОНАЖНИ СЕРВИСИ ПО ПРИМЕРОТ НА ШКОТСКА

ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА МОБИЛНИ ПАТРОНАЖНИ СЕРВИСИ ПО ПРИМЕРОТ НА ШКОТСКА

Медицински сестри ќе се вработуваат во здравствените домови за формирање патронажни служби кои ќе даваат интегрирана здравствено-социјална заштита за ...
НОВОГОДИШНИОТ МАМУРЛАК НИЗ ЕВРОПА СЕ ЛЕКУВА И СО КАПЕЊЕ ВО ЛЕДЕНИ ВОДИ

НОВОГОДИШНИОТ МАМУРЛАК НИЗ ЕВРОПА СЕ ЛЕКУВА И СО КАПЕЊЕ ВО ЛЕДЕНИ ВОДИ

И покрај ниските температури, во делови на Европа повторно беше испочитувана новогодишната традиција на капење во студена вода. Стотици луѓе дојдоа ...
ШКОТЛАНЃАНИТЕ КУПУВААТ ИСЛАНДСКИ ДРЕСОВИ ЗА ДА ГИ НЕРВИРААТ АНГЛИЧАНИТЕ

ШКОТЛАНЃАНИТЕ КУПУВААТ ИСЛАНДСКИ ДРЕСОВИ ЗА ДА ГИ НЕРВИРААТ АНГЛИЧАНИТЕ

Шкотските фудбалски навивачи го преплавија производителот на исландски дресови со нарачки по победата на Исланд од 2:1 против Англија на Европското пр ...
8 / 8 НАПИСИ