Таг: штети

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ЦРВЕН КРСТ ОТВОРИ СМЕТКИ ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЛИБИЈА И БРОЈОТ 143-400 ЗА ДОНАЦИИ

ЦРВЕН КРСТ ОТВОРИ СМЕТКИ ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЛИБИЈА И БРОЈОТ 143-400 ЗА ДОНАЦИИ

Црвениот крст почна да собира донации за помош на настраданото население во Либија. Сите заинтересирани правни субјекти и граѓани можат да донираат по ...
НАД 100 АКТИВНИ ПОЖАРИ ВО ГРЦИЈА, ДОСЕГА ИЗГОРЕА 77.000 ХЕКТАРИ ЗЕМЈА

НАД 100 АКТИВНИ ПОЖАРИ ВО ГРЦИЈА, ДОСЕГА ИЗГОРЕА 77.000 ХЕКТАРИ ЗЕМЈА

Стотици пожарникари продолжуваат да се борат со пожари во североисточна Грција, Атика, соседната регионална единица Беотија и островот Андрос. Спор ...
30.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА САНИРАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

30.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА САНИРАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

Повеќе од 30.000 евра се собрани за санирање на штетите од невремето во Словенија од Друштвото на словенечки и македонски стопанственици. Голем дел о ...
И СРБИЈА ЈА ЗАФАТИ СИЛНО НЕВРЕМЕ, ЗАТВОРЕН БЕЛГРАДСКИОТ АЕРОДРОМ

И СРБИЈА ЈА ЗАФАТИ СИЛНО НЕВРЕМЕ, ЗАТВОРЕН БЕЛГРАДСКИОТ АЕРОДРОМ

По Словенија и Хрватска, силното невреме вечерва пристигна и во Србија, кое доведе и до привремено затворање на белградскиот аеродром „Никола Тесла“. ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОДБИВААТ ДА ГИ ОСИГУРААТ РОДОТ И ДОБИТОКОТ ЗАШТО СÈ УШТЕ НЕ ИМ Е ИСПЛАТЕНА ЛАНСКАТА ОСИГУРИТЕЛНА СУБВЕНЦИЈА ОД 60 ОТСТО

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОДБИВААТ ДА ГИ ОСИГУРААТ РОДОТ И ДОБИТОКОТ ЗАШТО СÈ УШТЕ НЕ ИМ Е ИСПЛАТЕНА ЛАНСКАТА ОСИГУРИТЕЛНА СУБВЕНЦИЈА ОД 60 ОТСТО

За разлика од лани кога биле склучени 3.850 договори за осигурување на посеви, плодови и добиток, годинава, според Агенцијата за супервизија на осигур ...
ЗА 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ „ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ ИСПЛАТИЛА 4,8 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ ЗА ШТЕТИ

ЗА 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ „ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ ИСПЛАТИЛА 4,8 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ ЗА ШТЕТИ

Над 4,8 милијарди денари во штети на граѓаните и на компаниите има исплатено „Еуролинк осигурување“ за 20 години постоење, објави компанијата на одбел ...
ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ ОЧЕКУВААТ ШТЕТИ ПОРАДИ ВОЈНАТА ВО УКРАИНА

ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ ОЧЕКУВААТ ШТЕТИ ПОРАДИ ВОЈНАТА ВО УКРАИНА

Војната во Украина ќе ја продлабочи глобалната економска и енергетска криза, а како последица на тоа туризмот ќе претрпи огромни штети, сметаат турист ...
ВЛАДАТА И ОПШТИНА БИТОЛА ЗАЕДНО ЌЕ ПОМАГААТ ЗА САНИРАЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСНИТЕ ШТЕТИ

ВЛАДАТА И ОПШТИНА БИТОЛА ЗАЕДНО ЌЕ ПОМАГААТ ЗА САНИРАЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСНИТЕ ШТЕТИ

Без разлика кој е на чело на институциите, надвор од политиката, Владата и Општината ќе дејствуваат заедно во санирањето на штетите од земјотресот во ...
ЗЕМЈОТРЕСИТЕ НАПРАВИЈА ГОЛЕМИ ОШТЕТУВАЊА ВО МАНАСТИРОТ „СВ ЃОРГИ’’ ВО СЕЛОТО ВЕЛУШИНА

ЗЕМЈОТРЕСИТЕ НАПРАВИЈА ГОЛЕМИ ОШТЕТУВАЊА ВО МАНАСТИРОТ „СВ ЃОРГИ’’ ВО СЕЛОТО ВЕЛУШИНА

Изронети фрески, распукани тавани, ѕидови и подови, срушени делови од конаците... Земјотресите што два дена дрмаат во Битолско предизвикаа големи оште ...
ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО БИТОЛА, МНОЗИНСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ, ПОИНАКУ И ЛЕВИЦА ИТНО ГО СМЕНИ СОСТАВОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО БИТОЛА, МНОЗИНСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ, ПОИНАКУ И ЛЕВИЦА ИТНО ГО СМЕНИ СОСТАВОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

По серијата земјотреси во Битола, итно на седница на општинскиот Совет преку дополнителна точка на дневен ред, советничкото мнозинство составено од ВМ ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ