Таг: Словенија

1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ
СЛОВЕНИЈА И ВЕНЕЦУЕЛА ВЕЌЕ НЕМААТ ГЛЕЧЕРИ

СЛОВЕНИЈА И ВЕНЕЦУЕЛА ВЕЌЕ НЕМААТ ГЛЕЧЕРИ

Словенија и Венецуела се првите две земји што ги загубија своите последни глечери во период на климатски промени предизвикани од луѓето - но тие нема ...
СЛОВЕНИЈА ГИ ВКЛУЧИ ПАРТИЗАНСКИТЕ ПЕСНИ ВО РЕГИСТАРОТ НА НЕМАТЕРИЈАЛНО КУЛТУРНО БОГАТСТВО

СЛОВЕНИЈА ГИ ВКЛУЧИ ПАРТИЗАНСКИТЕ ПЕСНИ ВО РЕГИСТАРОТ НА НЕМАТЕРИЈАЛНО КУЛТУРНО БОГАТСТВО

Словенија ги вклучи партизанските песни настанати за време на Втората светска војна во својот регистар на нематеријално културно богатство. Овие песни ...
И СЛОВЕНИЈА ЈА ПРИЗНА НЕЗАВИСНОСТА НА ПАЛЕСТИНА

И СЛОВЕНИЈА ЈА ПРИЗНА НЕЗАВИСНОСТА НА ПАЛЕСТИНА

Словенија стана уште една членка на Европската Унија која ја призна независноста на палестинската држава откако парламентот ја изгласа одлуката со гол ...
ШПАНИЈА, ИРСКА, МАЛТА И СЛОВЕНИЈА ВЕЛАТ ДЕКА СЕ СПРЕМНИ ДА ЈА ПРИЗНААТ НЕЗАВИСНОСТА НА ПАЛЕСТИНА

ШПАНИЈА, ИРСКА, МАЛТА И СЛОВЕНИЈА ВЕЛАТ ДЕКА СЕ СПРЕМНИ ДА ЈА ПРИЗНААТ НЕЗАВИСНОСТА НА ПАЛЕСТИНА

Лидерите на Шпанија, Ирска, Малта и Словенија изјавија дека се подготвени да ја признаат независноста на палестинската држава, зашто, како што велат, ...
СЛОВЕНИЈА ЌЕ ИМ ВРАТИ ШЕСТ МИЛИОНИ ЕВРА НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ КОИ БЕА КАЗНЕТИ ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА КОВИД МЕРКИТЕ

СЛОВЕНИЈА ЌЕ ИМ ВРАТИ ШЕСТ МИЛИОНИ ЕВРА НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ КОИ БЕА КАЗНЕТИ ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА КОВИД МЕРКИТЕ

Словенија ќе ги обесштети сите свои граѓани кои беа казнети за време на пандемијата поради непочитувањето на ковид мерките. Тоа беше едно од предизбор ...
ИТАЛИЈА ПАК ЌЕ ИМА КОНТРОЛИ НА ГРАНИЦАТА СО СЛОВЕНИЈА, КОЈА ЌЕ ЈА ВОВЕДЕ ОВАА МЕРКА ЗА ХРВАТСКА И УНГАРИЈА

ИТАЛИЈА ПАК ЌЕ ИМА КОНТРОЛИ НА ГРАНИЦАТА СО СЛОВЕНИЈА, КОЈА ЌЕ ЈА ВОВЕДЕ ОВАА МЕРКА ЗА ХРВАТСКА И УНГАРИЈА

Италија објави дека воведува контроли на границата со Словенија, која, пак, планира да ја воведе истата мерка на границите со Хрватска и Унгарија. Ита ...
МАКЕДОНСКИТЕ АКЦИЈАШИ ПОМАГАА ВО РАСЧИСТУВАЊЕТО НА ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО СЛОВЕНИЈА

МАКЕДОНСКИТЕ АКЦИЈАШИ ПОМАГАА ВО РАСЧИСТУВАЊЕТО НА ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО СЛОВЕНИЈА

Акцијашите ветерани од Македонија изминатиот викенд беа во Словенија и помагаа во расчистувањето на последиците од катастрофалните поплави, кои ја заф ...
30.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА САНИРАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

30.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА САНИРАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

Повеќе од 30.000 евра се собрани за санирање на штетите од невремето во Словенија од Друштвото на словенечки и македонски стопанственици. Голем дел о ...
100 ПРИПАДНИЦИ НА АРМ ЗАМИНУВААТ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА ПОМОШ ВО КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОПЛАВИ

100 ПРИПАДНИЦИ НА АРМ ЗАМИНУВААТ ЗА СЛОВЕНИЈА ЗА ПОМОШ ВО КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОПЛАВИ

Министерката за одбрана Славјанка Петровска по консултација со Генералштабот на АРМ, вели дека Армијата е подготвена да испрати 100 војници за помош в ...
СЛОВЕНИЈА ОЧЕКУВА ШТЕТАТА ОД НЕВРЕМЕТО ДА БИДЕ НАД 500 МИЛИОНИ ЕВРА, СОСТОЈБАТА СО РЕКИТЕ ОД ДЕНЕСКА ЌЕ СЕ ПОДОБРУВА

СЛОВЕНИЈА ОЧЕКУВА ШТЕТАТА ОД НЕВРЕМЕТО ДА БИДЕ НАД 500 МИЛИОНИ ЕВРА, СОСТОЈБАТА СО РЕКИТЕ ОД ДЕНЕСКА ЌЕ СЕ ПОДОБРУВА

Словенечкиот премиер Роберт Голоб изјави дека штетите од невремето и поплавите кои уследија ќе бидат поголеми од 500 милиони евра, но додаде дека земј ...
1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ