Таг: смртни случаи

ПОЧНУВАМЕ КАМПАЊА „ВАКЦИНИРАЈ СЕ“ ЗА ДА ГИ СПРЕЧИМЕ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ НА АНТИВАКСЕРИТЕ И ПАК НОРМАЛНО ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ

ПОЧНУВАМЕ КАМПАЊА „ВАКЦИНИРАЈ СЕ“ ЗА ДА ГИ СПРЕЧИМЕ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ НА АНТИВАКСЕРИТЕ И ПАК НОРМАЛНО ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Владата почнува со кампања „Вакцинирај се“ за да се поттикнат граѓаните масовно да се вакцинираат и да се спречат лажните вести на антиваксерите. Како ...
МЕКСИКО ГО РЕВИДИРАШЕ БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19, БРОЈКАТА ПОРАСНА ЗА 60% НА 320.000

МЕКСИКО ГО РЕВИДИРАШЕ БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19, БРОЈКАТА ПОРАСНА ЗА 60% НА 320.000

Мексиканската влада призна дека вистинскиот број на починати од ковид-19 е 321.000, речиси 60 отсто повеќе од официјалната бројка од 201.429. Во Мекси ...
ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 84,2 % ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД КОВИД-19, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 84,2 % ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД КОВИД-19, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

За 20,6% во однос на претходната недела е намален бројот на нови позитивни случаи на ковид-19 во периодот од 24 до 30 август, или регистрирани се 666 ...
7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Околу седум милиони луѓе годишно умираат поради изложеност на загаден воздух, според најновите проценки од Светската здравствена организација. Амби ...
МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

Во Македонија има повеќе цркви од основни и средни училишта заедно. Според Државниот завод за статистика, во целата држава се изградени и работат 989 ...
5 / 5 НАПИСИ