Таг: Сојуз на средношколци

1 2 10 / 12 НАПИСИ
НАЈВЕРОЈАТНО ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

НАЈВЕРОЈАТНО ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

Најверојатно ќе се успее во напорот првиот екстерен испит од државната матура да се полага на 27 мај, како што и е планирано, соопшто Сојузот на средн ...
СО ТЕСТИРАЊЕ ДА СЕ МЕРИ ДАЛИ УЧИЛИШНИТЕ ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ ЗНААТ ДА СЕ СПРАВАТ СО ПРОБЛЕМИ НА УЧЕНИЦИТЕ, БАРА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ  

СО ТЕСТИРАЊЕ ДА СЕ МЕРИ ДАЛИ УЧИЛИШНИТЕ ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ ЗНААТ ДА СЕ СПРАВАТ СО ПРОБЛЕМИ НА УЧЕНИЦИТЕ, БАРА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ  

За да се избегне вообичаената  неуспешност на обуките на педагозите, психолозите и социолозите околу проблемите на учениците и за да може тие подобро ...
СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДОГОВОРИЈА ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ДЕЛ ОД ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДОГОВОРИЈА ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ДЕЛ ОД ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

Сојузот на средношколци на Македонија и Министерството за образование и наука (МОН) се договорија дека годинава ќе има дополнително олеснување на пола ...
ПРАШАЊАТА ЗА ЕКСТЕРНОТО ЌЕ БИДАТ ОД МАТЕРИЈАЛОТ ДО МАРТ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА НАСТАВНИЦИТЕ

ПРАШАЊАТА ЗА ЕКСТЕРНОТО ЌЕ БИДАТ ОД МАТЕРИЈАЛОТ ДО МАРТ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА НАСТАВНИЦИТЕ

Премиерот Димитар Ковачевски и средношколците се договорија прашањата за екстерните испити годинава да го опфаќаат материјалот заклучно со март со што ...
МАТУРАНТИТЕ КОИ САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО СТРАНСТВО ЌЕ ГИ ПРОБИЈАТ РОКОВИТЕ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ, ПРЕДУПРЕДУВА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

МАТУРАНТИТЕ КОИ САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО СТРАНСТВО ЌЕ ГИ ПРОБИЈАТ РОКОВИТЕ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ, ПРЕДУПРЕДУВА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

Сојузот на средношколци апелира за брзо решавање на прашањето меѓу Владата и СОНК преку интензивирање на преговорите за претстојниот период и бара да ...
АКО ШКОЛИТЕ НЕ ВИ ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ ЗА НАПЛАТЕНИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, ПРИЈАВЕТЕ НА 0800 88 500, ПОВИКА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

АКО ШКОЛИТЕ НЕ ВИ ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ ЗА НАПЛАТЕНИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, ПРИЈАВЕТЕ НА 0800 88 500, ПОВИКА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Народниот правобранител апелира до граѓаните на кои нема да им бидат вратени парите за наплатени свидетелства да се обратат на бесплатната телефонска ...
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СЕ ИЗМАНИПУЛИРАНИ, ОВА Е ЛАЖЕН БОЈКОТ НА НАСТАВАТА, ВЕЛИ ХОДАИ ОД СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СЕ ИЗМАНИПУЛИРАНИ, ОВА Е ЛАЖЕН БОЈКОТ НА НАСТАВАТА, ВЕЛИ ХОДАИ ОД СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

Претседателот на Сојузот на средношколци Бленди Ходаи вели дека тие немаат одлука за  бојкот, и дека сѐ уште не знае кој ги организира средношколците ...
МАТУРАНТИТЕ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ СЕ СПОГОДИЈА ЗА ДРЖАВНА МАТУРА СО 2 ИНТЕРНИ И 2 ЕКСТЕРНИ ПРЕДМЕТА

МАТУРАНТИТЕ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ СЕ СПОГОДИЈА ЗА ДРЖАВНА МАТУРА СО 2 ИНТЕРНИ И 2 ЕКСТЕРНИ ПРЕДМЕТА

Матурантите кои бојкотираа настава и бараа скратена програма за државна матура и Министерството за образование и наука (МОН) постигнаа компромис и се ...
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НАЈАВИЈА БОЈКОТ НА НАСТАВАТА ВО НОЕМВРИ, ЦАРОВСКА ВЕЛИ СИТЕ МЕРКИ СЕ НОСАТ ПО ПРЕПОРАКА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НАЈАВИЈА БОЈКОТ НА НАСТАВАТА ВО НОЕМВРИ, ЦАРОВСКА ВЕЛИ СИТЕ МЕРКИ СЕ НОСАТ ПО ПРЕПОРАКА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Претседателот на Сојузот на средношколци Бленди Ходаи за ноември најави бојкот на наставата, ако надлежните институции не дозволат постепено враќање н ...
КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ВЕЛИ ЕТАПНО ДА СЕ СПРОВЕДУВААТ ПРОТОКОЛИТЕ ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ВЕЛИ ЕТАПНО ДА СЕ СПРОВЕДУВААТ ПРОТОКОЛИТЕ ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Претставниците на Сојузот на средношколци и членовите на Комисијата за заразни болести денес најмногу дискутираа за периодот на имплемантација на одре ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ