Таг: Советски Сојуз

ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА БЕРЛИНСКИ ЅИД, МОМЕНТ КОЈ ГО ПРЕОБЛИКУВА МОДЕРНИОТ СВЕТ

ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА БЕРЛИНСКИ ЅИД, МОМЕНТ КОЈ ГО ПРЕОБЛИКУВА МОДЕРНИОТ СВЕТ

Светот често брзо се менува, но тоа тешко може да се споредува со темпото и моќта на промените од 1989 година, што кулминираше со една од најпознатите ...
МОСКВА ГИ РЕКОНСТРУИРА КИНАТА ИЗГРАДЕНИ ВО СОВЕТСКАТА ЕРА

МОСКВА ГИ РЕКОНСТРУИРА КИНАТА ИЗГРАДЕНИ ВО СОВЕТСКАТА ЕРА

Москва почна голема реконструкција на градските кина изградени за време на Советскиот сојуз. Со имиња како „Марс“ и „Дијамант“, кината изградени во 19 ...
ПОЧИНА СТАНИСЛАВ ПЕТРОВ, ЧОВЕКОТ КОЈ ГО СПАСИ СВЕТОТ ОД НУКЛЕАРНА ВОЈНА

ПОЧИНА СТАНИСЛАВ ПЕТРОВ, ЧОВЕКОТ КОЈ ГО СПАСИ СВЕТОТ ОД НУКЛЕАРНА ВОЈНА

Станислав Петров, поранешниот офицер на советската војска кој го спаси светот од нуклеарна војна, почина на 77-годишна возраст во Москва. Задолжен за ...
3 / 3 НАПИСИ