Таг: спасувачка операција

НОВОЗЕЛАНДСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ТРГНАА ВО РИЗИЧНА МИСИЈА НА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ОСУМТЕ ТЕЛА ОД ВАЈТ АЈЛЕНД ИАКО ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА НОВА ЕРУПЦИЈА

НОВОЗЕЛАНДСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ТРГНАА ВО РИЗИЧНА МИСИЈА НА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ОСУМТЕ ТЕЛА ОД ВАЈТ АЈЛЕНД ИАКО ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА НОВА ЕРУПЦИЈА

Новозеландската војска ја почна високо ризичната мисија на извлекување на телата на туристите кои загинаа во ерупцијата на вулканот на Вајт Ајленд во ...
СПАСЕНИ ТУРИСТИТЕ КОИ ВИСЕА ЦЕЛА НОЌ НА ЖИЧНИЦА НАД ФРАНЦУСКИТЕ АЛПИ

СПАСЕНИ ТУРИСТИТЕ КОИ ВИСЕА ЦЕЛА НОЌ НА ЖИЧНИЦА НАД ФРАНЦУСКИТЕ АЛПИ

Најмалку 33-ца туристи , кои поминаа студена ноќ заробени во неколку гондоли од жичницата високо над Француските Алпи близу Шамони, беа спасени денеск ...
2 / 2 НАПИСИ