Таг: споменик на природата

СЕ ПОДГОТВУВА ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА ОТКАКО СЕ НАПОЛНИ СО ДИВОГРАДБИ

СЕ ПОДГОТВУВА ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА ОТКАКО СЕ НАПОЛНИ СО ДИВОГРАДБИ

Министерството за животна средина и просторно планирање подготвува закон за прогласување на Кањон Матка за споменик на природата. Откако на кањонот се ...
ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАЊОНОТ МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ НЕ СЕ УРНАТИ

ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА КАЊОНОТ МАТКА ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ НЕ СЕ УРНАТИ

Почнува постапката за прогласување на заштитениот локалитет кањон Матка за споменик на природата. На утрешната седница на Советот на Град Скопје треба ...
СКОПСКИ ЕКОЛОЗИ ЌЕ ГИ ЗАШТИТУВААТ ЧИНАРИТЕ ВО ОХРИД КАКО СПОМЕНИЦИ НА ПРИРОДАТА

СКОПСКИ ЕКОЛОЗИ ЌЕ ГИ ЗАШТИТУВААТ ЧИНАРИТЕ ВО ОХРИД КАКО СПОМЕНИЦИ НА ПРИРОДАТА

Екололошко друштво од Скопје ќе ги спасува охридските чинари. Најпознат е оној во центарот на градот кој досега неколку пати беше оштетен поради старо ...
3 / 3 НАПИСИ