Таг: старосна граница

ПО ИСПОЛНУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ПЕНЗИЈА НЕМА ДА ИМА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ОДНОС И ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, ЗДРАВСТВОТО АЛАРМИРА ДЕКА РЕГИОНИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАТИЧНИ ЛЕКАРИ

ПО ИСПОЛНУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ПЕНЗИЈА НЕМА ДА ИМА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ОДНОС И ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, ЗДРАВСТВОТО АЛАРМИРА ДЕКА РЕГИОНИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАТИЧНИ ЛЕКАРИ

Законската можност да се продолжи работниот однос по навршување на старосната граница за пензионирање ќе се ограничи и ќе важи и за јавниот и за прива ...
ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕМА ДА ГИ ГУБАТ ПРАВАТА НА 26 ГОДИНИ

ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕМА ДА ГИ ГУБАТ ПРАВАТА НА 26 ГОДИНИ

Децата со посебни потреби по навршување на 26 години од животот нема да треба повторно да одат пред лекарски комисии за да им се потврди дијагнозата д ...
ПОСТАРИ ВО ПЕНЗИЈА ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЕНЗИСКИОТ СИСТЕМ, ПРЕПОРАЧУВА ММФ

ПОСТАРИ ВО ПЕНЗИЈА ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЕНЗИСКИОТ СИСТЕМ, ПРЕПОРАЧУВА ММФ

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) препорачува да се разгледа опцијата Владата да ја зголеми старосната граница за пензионирање и да се имплементираат ...
3 / 3 НАПИСИ