Таг: Стефан Сидовски-Сидо

КИНОТЕКАТА СО ОМАЖ НА РЕЖИСЕРОТ СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО, ЌЕ ПОСТАВИ И ПОЧЕСНО СТОЛЧЕ

КИНОТЕКАТА СО ОМАЖ НА РЕЖИСЕРОТ СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО, ЌЕ ПОСТАВИ И ПОЧЕСНО СТОЛЧЕ

Кинотеката за в среда од 20 часот организира Вечер посветена на професорот Стефан Сидовски-Сидо (1946 – 2019), кој беше голем пријател на Кинотеката и ...
КИНОТЕКА ЌЕ ПРИКАЖЕ ФИЛМОВИ ВО ЧЕСТ НА ГОРДАН МИХИЌ И СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

КИНОТЕКА ЌЕ ПРИКАЖЕ ФИЛМОВИ ВО ЧЕСТ НА ГОРДАН МИХИЌ И СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

Кинотека на Северна Македонија ќе им оддаде почит на неодамна починатите филмски автори Гордан Михиќ и Стефан Сидовски-Сидо, прикажувајќи неколку нивн ...
ПОЧИНА ПРОФЕСОРОТ И РЕЖИСЕР СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

ПОЧИНА ПРОФЕСОРОТ И РЕЖИСЕР СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

Еден од омилените професори на голем број генерации во гимназијата „Раде Јовчевски-Корчагин“, активен учесник во културниот живот и скопска урбана лег ...
3 / 3 НАПИСИ