Таг: Стопанска комора

ФИРМИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА И ПРЕСПА ТРПАТ ЗАГУБИ ОТИ НЕМА АВТОПАТ НИ ЖЕЛЕЗНИЦА, КАДАР СЕ УВЕЗУВА ОД НЕПАЛ, РЕКОА НА БИЗНИС ФОРУМОТ

ФИРМИТЕ ОД ПЕЛАГОНИЈА И ПРЕСПА ТРПАТ ЗАГУБИ ОТИ НЕМА АВТОПАТ НИ ЖЕЛЕЗНИЦА, КАДАР СЕ УВЕЗУВА ОД НЕПАЛ, РЕКОА НА БИЗНИС ФОРУМОТ

Преспанско-Пелагонискиот Регион е производствената локомотива за економски влез на Македонија во Европа, но попусто кога нема патишта за таа да се дви ...
СТОПАНСКА КОМОРА СО ПОДДРШКА ОД 20 ОД НАЈГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ БАРА БЕРЗАТА ДА ЈА ОДЛОЖИ ПРИМЕНАТА НА НОВИТЕ ПРАВИЛА И КОДЕКСОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ

СТОПАНСКА КОМОРА СО ПОДДРШКА ОД 20 ОД НАЈГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ БАРА БЕРЗАТА ДА ЈА ОДЛОЖИ ПРИМЕНАТА НА НОВИТЕ ПРАВИЛА И КОДЕКСОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ

Стопанската комора бара од Македонска берза да се одложи до 2023 година спроведувањето на новите правила за котација и кодексот за корпоративно управу ...
ГУЖВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ВО БЕЛГРАД, ВО РЕДОВИТЕ ГРАЃАНИ ОД МАКЕДОНИЈА, ЦРНА ГОРА И БОСНА

ГУЖВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ВО БЕЛГРАД, ВО РЕДОВИТЕ ГРАЃАНИ ОД МАКЕДОНИЈА, ЦРНА ГОРА И БОСНА

На пунктот за вакцинирање во Белградскиот саем денеска редовите за вакцинација се подолги од вообичаено. Како што јави агенцијата „Фонет“, најмногу ...
НА ДЕЛ ОД ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЌЕ Ѝ СЕ ЗАБЛАГОДАРИМЕ, ЌЕ ИМ ПЛАЌАМЕ ДООБУКА ЗА ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, КАЖА ЗАЕВ

НА ДЕЛ ОД ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЌЕ Ѝ СЕ ЗАБЛАГОДАРИМЕ, ЌЕ ИМ ПЛАЌАМЕ ДООБУКА ЗА ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, КАЖА ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев кажа дека на дел од јавната администрација ќе ѝ се заблагодарат, но дека ќе ѝ дадат можност да се преквалификува за да може да ја ...
НЕ МОЖЕ ДА ГЛУМИМЕ ДИСКУСИЈА, А ВИЕ ДА ТЕРАТЕ ПО СВОЕ ЗА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, МУ РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА АЗЕСКИ НА МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

НЕ МОЖЕ ДА ГЛУМИМЕ ДИСКУСИЈА, А ВИЕ ДА ТЕРАТЕ ПО СВОЕ ЗА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, МУ РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА АЗЕСКИ НА МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

Бизнисмените и министерот за финансии Драган Тевдовски на денешната вонредна седница на Управниот одбор на Стопанската комора дебатираат за усогласува ...
БЕЗ ЕУ ЌЕ БИДЕ ТЕШКО ДА ЈА ЗАДРЖИТЕ СТАБИЛНОСТА НА ДЕНАРОТ, КАЖА ПЕТЕР ОД ЕВН – НАРОДНА БАНКА ВЕЛИ НЕМА ПОТРЕБА ОД ДЕБАТА ЗА ДЕВАЛВАЦИЈА

БЕЗ ЕУ ЌЕ БИДЕ ТЕШКО ДА ЈА ЗАДРЖИТЕ СТАБИЛНОСТА НА ДЕНАРОТ, КАЖА ПЕТЕР ОД ЕВН – НАРОДНА БАНКА ВЕЛИ НЕМА ПОТРЕБА ОД ДЕБАТА ЗА ДЕВАЛВАЦИЈА

Претседателот на Управниот одбор на „ЕВН Македонија“ Штефан Петер, кој истовремено е претседател на Советот на странски инвеститори при Стопанската ко ...
НАД 8.000 ФИРМИ ГО ЧЕКААТ ЗАКОНОТ ЗА СУБВЕНЦИИ, СТОПАНСКАТА КОМОРА БАРА ОД ВМРО-ДПМНЕ ДА НЕ ГО БЛОКИРА, ВЕЛИ БРАНКО АЗЕСКИ

НАД 8.000 ФИРМИ ГО ЧЕКААТ ЗАКОНОТ ЗА СУБВЕНЦИИ, СТОПАНСКАТА КОМОРА БАРА ОД ВМРО-ДПМНЕ ДА НЕ ГО БЛОКИРА, ВЕЛИ БРАНКО АЗЕСКИ

Околу 8.000 компании ќе учествуваат во програмата на Владата за финансиска поддршка на инвестициите, кажа Бранко Азески, претседател на Стопанската ко ...
УСПЕХОТ НА БИЗНИСМЕНИТЕ ЗНАЧИ БЛАГОСОСТОЈБА ЗА ГРАЃАНИТЕ, КАЖА ЗАЕВ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО БУДВА

УСПЕХОТ НА БИЗНИСМЕНИТЕ ЗНАЧИ БЛАГОСОСТОЈБА ЗА ГРАЃАНИТЕ, КАЖА ЗАЕВ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО БУДВА

Премиерот Зоран Заев кажа дека бизнис-заедницата треба да го искористи вистинскиот момент за што поголема интеграција на регионот, затоа што успехот н ...
8 / 8 НАПИСИ