Таг: Струмица

1 2 3 4 5 25 30 / 241 НАПИСИ
НЕГУВАТЕЛИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО И ВАСИЛЕВО

НЕГУВАТЕЛИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО И ВАСИЛЕВО

Вкупно 14 лица ќе се грижат за триесетина семејства во општините Василево и Ново Село преку проектот за ,,Подобрување на социјалните услуги’’ што го р ...
ПО НЕКОЛКУ ГОДИНИ НАЈАВА, ПОЧНА ГАСИФИКАЦИЈАТА НА СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА

ПО НЕКОЛКУ ГОДИНИ НАЈАВА, ПОЧНА ГАСИФИКАЦИЈАТА НА СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА

Струмичката болница од средина на октомври ќе почне да се грее на гас. По неколку години најави и ветувања, конечно почнаа изградба на котларница и пр ...
СТРУМИЦА Е ГРАД НА КУЛТУРАТА ЗА 2021

СТРУМИЦА Е ГРАД НА КУЛТУРАТА ЗА 2021

Струмица годинава е Град на културата, соопшти Министерството за култура, додавајќи дека на конкурсот за организирање на оваа манифестација се пријави ...
СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ДОБИЈА ВОЗИЛО ЗА ГАСНЕЊЕ ПОЖАРИ ВО НЕПРИСТАПНИ ДЕЛОВИ ОД ГРАДОТ

СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ДОБИЈА ВОЗИЛО ЗА ГАСНЕЊЕ ПОЖАРИ ВО НЕПРИСТАПНИ ДЕЛОВИ ОД ГРАДОТ

Теренско возило со капацитет од 400 литри вода, системи за гаснење пожари со екстремно висок притисок, генератори за електрична енергија, водоводни пу ...
СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВА ОПРЕМА И ВОЗИЛА 

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВА ОПРЕМА И ВОЗИЛА 

Пожарникарите од  Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово ќе добијат професионална противпожарна опрема за лична заштита, но и за поефикасно справува ...
37 СОЦИЈАЛНИ СТАНОВИ ВО СТРУМИЦА СЕДАТ ПРАЗНИ ТРИ ГОДИНИ, НАЈАВЕН НОВ ОГЛАС ЗА РАСПРЕДЕЛБА

37 СОЦИЈАЛНИ СТАНОВИ ВО СТРУМИЦА СЕДАТ ПРАЗНИ ТРИ ГОДИНИ, НАЈАВЕН НОВ ОГЛАС ЗА РАСПРЕДЕЛБА

По три години од изградбата на социјалната зграда во Струмица, 37 станови сѐ уште не се доделени на лицата од социјален ризик за кои се предвидени. По ...
ВО СТРУМИЦА НЕМА РЕГИСТЕРСКИ ТАБЛИЦИ, МВР ВЕЛИ ЌЕ ИМА ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

ВО СТРУМИЦА НЕМА РЕГИСТЕРСКИ ТАБЛИЦИ, МВР ВЕЛИ ЌЕ ИМА ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Скоро две недели не може да се добијат нови регистарски таблици за сите видови моторни возила во станиците за технички преглед во Струмица. Сите кои н ...
ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ ДОБИ МОБИЛЕН ГЛАВЕН ШТАБ ЗА КООРДИНАЦИЈА ПРИ ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ

ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ ДОБИ МОБИЛЕН ГЛАВЕН ШТАБ ЗА КООРДИНАЦИЈА ПРИ ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ

Центарот за управување со кризи доби команден комуникациски центар за справување со елементарни непогоди, што го набави Центарот за развој на Југоисто ...
ЗА ПОПИСОТ ВО НОВО СЕЛО И БОСИЛОВО НЕ СЕ ЈАВИЈА ДОВОЛНО ПОПИШУВАЧИ, ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ СО ПОМАЛ БРОЈ ЗАШТО СЕЛАТА СЕ ПОЛУПРАЗНИ

ЗА ПОПИСОТ ВО НОВО СЕЛО И БОСИЛОВО НЕ СЕ ЈАВИЈА ДОВОЛНО ПОПИШУВАЧИ, ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ СО ПОМАЛ БРОЈ ЗАШТО СЕЛАТА СЕ ПОЛУПРАЗНИ

Претстојниот попис ќе се реализира во општините Ново Село и Босилово со 14 попишувачи помалку од потребната бројка, бидејќи на трите јавни повици обја ...
СТРУМИЧКИТЕ АКТЕРИ ПОБАРАА ОСТАВКА ОД ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА

СТРУМИЧКИТЕ АКТЕРИ ПОБАРАА ОСТАВКА ОД ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА

Актерите од Струмичкиот театар, по минатонеделниот протест во Скопје, денеска повторно го изразија своето незадоволство од назначувањето на Васил Бубе ...
1 2 3 4 5 25 30 / 241 НАПИСИ