Таг: Студенчишко блато

1 2 10 / 16 НАПИСИ
СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ЌЕ СТАНЕ ПАРК НА ПРИРОДАТА, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАЧУВА

СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ЌЕ СТАНЕ ПАРК НА ПРИРОДАТА, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАЧУВА

Владата на вчерашната седница го усвои Нацрт-законот за прогласување на Студенчишко Блато во Охрид за заштитено подрачје во категорија IV – Парк на пр ...
СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ПАРК НА ПРИРОДАТА ПОРАДИ ГЕОЛОШКИТЕ И БИОЛОШКИ ВРЕДНОСТИ

СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ПАРК НА ПРИРОДАТА ПОРАДИ ГЕОЛОШКИТЕ И БИОЛОШКИ ВРЕДНОСТИ

Студенчишко Блато во Охрид ќе биде прогласено за заштитено подрачје од четврта категорија-Парк на природата поради геолошките и биолошки вредности и п ...
ОСОГОВО, СТУДЕНЧИШКО БЛАТО И ВОДНО СТАНУВААТ ЗАШТИТЕНИ ПРИРОДНИ ПОДРАЧЈА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ОСОГОВО, СТУДЕНЧИШКО БЛАТО И ВОДНО СТАНУВААТ ЗАШТИТЕНИ ПРИРОДНИ ПОДРАЧЈА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

Дел од Осоговските Планини ќе бидат прогласен за заштитено подрачје во категорија В – заштитен предел, поради разновидноста и богатството на биодиверз ...
ВО ПОСЛЕДНАТА СТУДИЈА ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО НЕ Е ПРЕДВИДЕНА МАРИНА

ВО ПОСЛЕДНАТА СТУДИЈА ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО НЕ Е ПРЕДВИДЕНА МАРИНА

Во последната студија за валоризација на просторот на Студенчишко Блато заради негово прогласување за заштитено подрачје не е предвидена изградба на м ...
ОХРИЃАНЕЦ ПРЕТСТАВИ ВИЗИЈА ЗА АКВАРИУМ ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ПРЕКУ СЛИКИ ВО ПАСТЕЛ

ОХРИЃАНЕЦ ПРЕТСТАВИ ВИЗИЈА ЗА АКВАРИУМ ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ПРЕКУ СЛИКИ ВО ПАСТЕЛ

Пензионираниот правник и активен сликар Боривоја Петрески идејата за изградба на аквариум кај Студенчишко Блато во Охрид ја носи во себе со децении. П ...
НОВИОТ ПРОЕКТ ЗА МАРИНА ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО Е ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ НА ОНИЕ СО ЈАХТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИД СОС

НОВИОТ ПРОЕКТ ЗА МАРИНА ВО СТУДЕНЧИШКО БЛАТО Е ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ НА ОНИЕ СО ЈАХТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИД СОС

Идејата на фирмата „Тетрактис“ да се прокопа Студенчишко Блато за марина е многу далеку од доменот на општествено одговорно управување, но многу длабо ...
СКОПСКА ФИРМА ИЗРАБОТИ ПРОЕКТ ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО, ОХРИД ДАВА САМО ПОДДРШКА

СКОПСКА ФИРМА ИЗРАБОТИ ПРОЕКТ ЗА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО, ОХРИД ДАВА САМО ПОДДРШКА

Фирмата „Тетрактис” од Скопје изработи архитектонско-урбанистичка анализа во функција на ревитализација на Студенчишко Блато, преку воспоставување на ...
СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

Студенчишкиот канал кај Охрид ќе се претвори во бара ако во него се изгради марина за вкотвување глисери и јахти, бидејќи нема доволен доток на вода, ...
ОХРИД ЌЕ ГО ПРЕТВОРИ СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ВО ПРИРОДЕН МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО

ОХРИД ЌЕ ГО ПРЕТВОРИ СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ВО ПРИРОДЕН МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО

Локалната самоуправа на Охрид има намера да го претвори Студенчишко блато во природен музеј на отворено. „Белите дробови“ на Охридското Езеро, кадешто ...
СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО ДА СТАНЕ МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО, ПРЕДЛАГА „ОХРИД СОС“

СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО ДА СТАНЕ МУЗЕЈ НА ОТВОРЕНО, ПРЕДЛАГА „ОХРИД СОС“

Еколошкото здружение „Охрид СОС“ ѝ понуди проект на Општина Охрид со кој Студенчишко блато може да стане музеј на отворено. Предлог-проектот „Охрид СО ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ