Таг: Студенчишко блато

1 215 / 15 НАПИСИ
СО ЗАВРШУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА БАКРАЧЕСКИ ПРОПАЃААТ И  ПРОЕКТИТЕ ПРОТИВ КОИ СЕ БОРЕА ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

СО ЗАВРШУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА БАКРАЧЕСКИ ПРОПАЃААТ И  ПРОЕКТИТЕ ПРОТИВ КОИ СЕ БОРЕА ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

Грандиозните проекти што беа закана за екологијата и за Охрид пропаднаа. Беа најавувани за време на мандатот на сè уште актуелниот градоначалник Никол ...
ЗА ОХРИДСКОТО БЛАТО СЕ РАСПРАВАШЕ И НА КОНГРЕС ВО ПОРТУГАЛИЈА

ЗА ОХРИДСКОТО БЛАТО СЕ РАСПРАВАШЕ И НА КОНГРЕС ВО ПОРТУГАЛИЈА

Во Португалија минатиот викенд се расправаше и за Студенчишкото блато во Охрид на кое поради урбанизацијата и загадувањето му се заканува еколошка кат ...
ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти додека не се утврди конкретно нивниот кумулативен ефект врз животната средина, сооп ...
БАКРАЧЕСКИ СЕ ОТКАЖА ОД МАРИНА ЗА ЛУКСУЗНИ ПЛОВИЛА ВО ОХРИДСКОТО БЛАТО

БАКРАЧЕСКИ СЕ ОТКАЖА ОД МАРИНА ЗА ЛУКСУЗНИ ПЛОВИЛА ВО ОХРИДСКОТО БЛАТО

Во Охридското блато кај Студенчишта нема да се гради марина и други придружни објекти од цврста градба, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК од извори што секаат д ...
ОХРИД ЌЕ СЕ БРИШЕ ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО ВО ФЕВРУАРИ, ПРЕДУПРЕДИЈА ДВЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

ОХРИД ЌЕ СЕ БРИШЕ ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО ВО ФЕВРУАРИ, ПРЕДУПРЕДИЈА ДВЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Постои опасност Охридскиот регион, наместо на листата на светско културно и природно наследство на УНЕСКО, во февруари следната година да се најде на ...
1 215 / 15 НАПИСИ