Таг: Свети Николе

1 2 10 / 17 НАПИСИ
ВЕЛЕС ПО 18 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЕ КИНО, „КИНОВЕРЗУМ“ ОД СВЕТИ НИКОЛЕ ПОБЕДИ НА ЈАВНИОТ ПОВИК

ВЕЛЕС ПО 18 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЕ КИНО, „КИНОВЕРЗУМ“ ОД СВЕТИ НИКОЛЕ ПОБЕДИ НА ЈАВНИОТ ПОВИК

Светиниколското 3-Д кино „Киноверзум“ е избрано како киноприкажувач, кое ќе работи со киното во Велес. Изборот е направен по јавен повик кој го распиш ...
ОВЧАР ИЗГОРЕЛ ВО ОГАНОТ ШТО САМ ГО ЗАПАЛИЛ ВО СЕЛО СТАЊЕВЦИ, СВЕТИНИКОЛСКО

ОВЧАР ИЗГОРЕЛ ВО ОГАНОТ ШТО САМ ГО ЗАПАЛИЛ ВО СЕЛО СТАЊЕВЦИ, СВЕТИНИКОЛСКО

Во светиниколското село Стањевци, овчар изгорел од огинот што сам го запалил. Овчарот е 72-годишниот Б. Н. од ова село кој ги пасел овците во блиските ...
23-ГОДИШНО ЛИЦЕ МЕЃУ ДВАЈЦАТА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД, УШТЕ 770 ПОЗИТИВНИ

23-ГОДИШНО ЛИЦЕ МЕЃУ ДВАЈЦАТА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД, УШТЕ 770 ПОЗИТИВНИ

Дваесет и три-годишно лице од од Свети Николе и 76-годишно од Скопје се двајцата починати од ковид последниве 24 часа. Лицата се починати во болнички ...
ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН БАРА ДА СЕ ОДЗЕМАТ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ЗА ИЗГРАДБА НА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА ЗАШТО Е ПРОТИВ ПРОЕКТОТ

ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН БАРА ДА СЕ ОДЗЕМАТ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ЗА ИЗГРАДБА НА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА ЗАШТО Е ПРОТИВ ПРОЕКТОТ

Раководството на Источниот Плански Регион (ИПР) ќе бара од Министерството за животна средина да ѝ ги одземе ингеренциите на Општина Свети Николе за ре ...
ПОРАНЕШНИОТ ПРАТЕНИК И ГРАДОНАЧАЛНИК НА СВЕТИ НИКОЛЕ СЛОБОДАН ДАНЕВСКИ СОБРА ПОТПИСИ КАКО НЕЗАВИСЕН КАНДИДАТ

ПОРАНЕШНИОТ ПРАТЕНИК И ГРАДОНАЧАЛНИК НА СВЕТИ НИКОЛЕ СЛОБОДАН ДАНЕВСКИ СОБРА ПОТПИСИ КАКО НЕЗАВИСЕН КАНДИДАТ

Ексградоначалникот на Свети Николе во два мандата и поранешен македонски пратеник од редовите на Либералната партија Слободан Даневски, на претстојнит ...
ЖИТЕЛИТЕ ОД СВЕТИНИКОЛСКИТЕ СЕЛА АМЗАБЕГОВО И ПЕШИРОВО ЗАБОЛУВААТ ОД НЕПОДНОСЛИВАТА РЕА ОД ЛОКАЛНАТА РЕКА

ЖИТЕЛИТЕ ОД СВЕТИНИКОЛСКИТЕ СЕЛА АМЗАБЕГОВО И ПЕШИРОВО ЗАБОЛУВААТ ОД НЕПОДНОСЛИВАТА РЕА ОД ЛОКАЛНАТА РЕКА

Над 800 жители од селата Амзабегово и Пеширово, оддалечени неколку километри од Свети Николе, повеќе од една деценија, посебно во лето кога температур ...
АКУМУЛАЦИЈАТА МАВРОВИЦА КАЈ СВЕТИ НИКОЛЕ ПРИВЛЕКУВА РИБОЛОВЦИ ОД ЦЕЛАТА ДРЖАВА, А РИБНИОТ ФОНД СЕ ЗАШТИТУВА СО ПОСЕБЕН ПРИРАЧНИК

АКУМУЛАЦИЈАТА МАВРОВИЦА КАЈ СВЕТИ НИКОЛЕ ПРИВЛЕКУВА РИБОЛОВЦИ ОД ЦЕЛАТА ДРЖАВА, А РИБНИОТ ФОНД СЕ ЗАШТИТУВА СО ПОСЕБЕН ПРИРАЧНИК

Месноста Мавровица, која се простира покрај истоимената акумулација кај Свети Николе, привлекува излетници од Кочани, Штип, Куманово, Пробиштип, Велес ...
200 ВРЕЌИ ЃУБРЕ СОБРАНИ НА ИЗЛЕТНИЧКОТО МЕСТО БАРЕШ ВО АКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ НА СВЕТИ НИКОЛЕ

200 ВРЕЌИ ЃУБРЕ СОБРАНИ НА ИЗЛЕТНИЧКОТО МЕСТО БАРЕШ ВО АКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ НА СВЕТИ НИКОЛЕ

Членови на спортски организации, вработени во локалната самоуправа и ЈП „Комуналец“ од Свети Николе спроведоа акција за собирање на расфрланото ѓубре ...
НЕГУВАТЕЛКА ОД СВЕТИ НИКОЛЕ ПОЗИТИВНА НА КОВИД-19, ДЕЦАТА И КОЛЕШКАТА ВО ИЗОЛАЦИЈА

НЕГУВАТЕЛКА ОД СВЕТИ НИКОЛЕ ПОЗИТИВНА НА КОВИД-19, ДЕЦАТА И КОЛЕШКАТА ВО ИЗОЛАЦИЈА

Негувателка од градинката во Свети Николе е позитивна на ковид-19, поради што во изолација одат нејзина колешка и децата од групата, а останатите груп ...
СВЕТИ НИКОЛЕ СО 192 АКТИВНИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 ЌЕ ДОБИЕ МОБИЛЕН ПУНКТ ЗА ТЕСТИРАЊЕ

СВЕТИ НИКОЛЕ СО 192 АКТИВНИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 ЌЕ ДОБИЕ МОБИЛЕН ПУНКТ ЗА ТЕСТИРАЊЕ

Од среда ќе функционира новиот мобилен пункт за земање брисеви во Свети Николе, откако Комисијата за заразни болести одговори на барањето на Кризниот ...
1 2 10 / 17 НАПИСИ