Таг: светско наследство

ОХРИД БАРА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА ДА ГИ ИСПОЛНИ БАРАЊАТА ОД УНЕСКО

ОХРИД БАРА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА ДА ГИ ИСПОЛНИ БАРАЊАТА ОД УНЕСКО

Општина Охрид чека политичка одлука од централната власт да почне со рушење на дивоградбите, што е една од препораките на УНЕСКО за да не биде ставен ...
УНЕСКО ПРЕДЛОЖИ ОХРИД ДА СЕ СТАВИ НА ЛИСТАТА НА ЗАГРОЗЕНО СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО И БАРА УРИВАЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ

УНЕСКО ПРЕДЛОЖИ ОХРИД ДА СЕ СТАВИ НА ЛИСТАТА НА ЗАГРОЗЕНО СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО И БАРА УРИВАЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ

Поради недоволниот напредок до решавањето на проблемите и земајќи ги предвид постојаните закани и големите инфраструктурни и развојни проекти, кои што ...
ОХРИД СОС НА СЕДНИЦА НА УНЕСКО КАКО ЕДИНСТВЕН ПРЕТСТАВНИК ОД МАКЕДОНИЈА

ОХРИД СОС НА СЕДНИЦА НА УНЕСКО КАКО ЕДИНСТВЕН ПРЕТСТАВНИК ОД МАКЕДОНИЈА

Граѓанската иницијатива Охрид СОС е поканета да учествува на 41. седница на УНЕСКО која оваа година ќе се одржи во Краков, Полска на почетокот на след ...
3 / 3 НАПИСИ