Таг: свлечиште

1 2 10 / 12 НАПИСИ
СВЛЕЧИШТЕ ЈА ЗАГРОЗУВА ОБИКОЛНИЦАТА ВЕЛЕС-ИСТОК, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ СЕКОЕ МИНУВАЊЕ Е РИЗИЧНО

СВЛЕЧИШТЕ ЈА ЗАГРОЗУВА ОБИКОЛНИЦАТА ВЕЛЕС-ИСТОК, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ СЕКОЕ МИНУВАЊЕ Е РИЗИЧНО

Улицата Академик Пенчо Давчев, која е регионален пат, во еден дел е опасна и ризична за возилата кои минуваат по неа. Таа се наоѓа на излезот од Велес ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВСКОТО РОМСКО МААЛО ЖИВЕАТ СО СТРАВ ДЕКА ЕРОЗИЈАТА ЌЕ ИМ ГИ ОДНЕСЕ ДОМОВИТЕ

ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВСКОТО РОМСКО МААЛО ЖИВЕАТ СО СТРАВ ДЕКА ЕРОЗИЈАТА ЌЕ ИМ ГИ ОДНЕСЕ ДОМОВИТЕ

Жителите на ромската населба која се наоѓа под ридот Балтепе ведаш над градските гробишта се загрижени дека лизгањето на земјиштето може да им ги затр ...
ЖИВО КУЧЕ ПРОНАЈДЕНО ВО УРНАТИНИТЕ ШЕСТ ДЕНА ОТКАКО СВЛЕЧИШТЕ ЗБРИША СЕЛО ВО НОРВЕШКА И УБИ СЕДУМ ЛУЃЕ, НЕМА НАДЕЖ ДЕКА ИМА УШТЕ ПРЕЖИВЕАНИ

ЖИВО КУЧЕ ПРОНАЈДЕНО ВО УРНАТИНИТЕ ШЕСТ ДЕНА ОТКАКО СВЛЕЧИШТЕ ЗБРИША СЕЛО ВО НОРВЕШКА И УБИ СЕДУМ ЛУЃЕ, НЕМА НАДЕЖ ДЕКА ИМА УШТЕ ПРЕЖИВЕАНИ

Норвешките власти изјавија дека веќе немаат надежи дека ќе пронајдат преживеани во свлечиштето што збриша куќи во едно село на 30 декември. Потврдено ...
ДЕСЕТМИНА ПОВРЕДЕНИ И 21 ИСЧЕЗНАТ ВО СВЛЕЧИШТЕ ВО НОРВЕШКА

ДЕСЕТМИНА ПОВРЕДЕНИ И 21 ИСЧЕЗНАТ ВО СВЛЕЧИШТЕ ВО НОРВЕШКА

Десетмина се повредени, од кои еден критично, а 21 е исчезнат откако денеска рано изутрината свлечиште во јужна Норвешка однесе повеќе од десетина згр ...
НА +40 И ВО ДРУШТВО НА ЗМИИ, СЕ БЕТОНИРА СВЛЕЧИШТЕТО НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС

НА +40 И ВО ДРУШТВО НА ЗМИИ, СЕ БЕТОНИРА СВЛЕЧИШТЕТО НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС

Привршува санацијата на карпата Цуцка и на свлечиштото на влезот во Велес од правец на Градско. Таа започна во средина на април, а изведувачот најавув ...
СЕ ПОШУМУВА РИДОТ КАЈ ГЛАВНИОТ КАНАЛ ЗА ИСПОРАКА НА ВОДА ЗА БИТОЛА И РЕК

СЕ ПОШУМУВА РИДОТ КАЈ ГЛАВНИОТ КАНАЛ ЗА ИСПОРАКА НА ВОДА ЗА БИТОЛА И РЕК

Вработените од јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола денеска засадија 2.000 багремови садници на ридот кај главниот канал од каде се врши испорака ...
ПАТОТ КОН СКОПСКИ ТЕФЕРИЧ СО МЕСЕЦИ СТОИ РАСКОПАН, ОД СВЛЕЧИШТЕТО ПАЃААТ ПАРЧИЊА ЗЕМЈА И КАМЕЊА

ПАТОТ КОН СКОПСКИ ТЕФЕРИЧ СО МЕСЕЦИ СТОИ РАСКОПАН, ОД СВЛЕЧИШТЕТО ПАЃААТ ПАРЧИЊА ЗЕМЈА И КАМЕЊА

Патот кој води кон скопската населбата Теферич со месеци стои раскопан, со дупки и прокопи. Пред неколку месеци почнаа градежни работи за реконструкци ...
ЈАПОНЦИ ЌЕ ГИ ПОШУМУВААТ ВОДНО, ВЕЛЕС И РАДОВИШ ЗА ДА СПРЕЧАТ СВЛЕЧИШТА И ПОПЛАВИ

ЈАПОНЦИ ЌЕ ГИ ПОШУМУВААТ ВОДНО, ВЕЛЕС И РАДОВИШ ЗА ДА СПРЕЧАТ СВЛЕЧИШТА И ПОПЛАВИ

Со пари и стручен тим од Агенцијата за меѓународна поддршка на Јапонија ќе се пошумуваат Водно, Радовиш и Велес, за да се намалат ризиците од поплави ...
ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ГРАДИ МОСТ НА ПАТОТ ОД ШИПКОВИЦА КОН БРОДЕЦ

ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ГРАДИ МОСТ НА ПАТОТ ОД ШИПКОВИЦА КОН БРОДЕЦ

Општина Тетово и Бирото за регионален развој на Република Македонија потпишаа договор со кој ќе се гради мост на патот од село Шипковица кон село Брод ...
ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

Единствениот патен правец за Галичник на две места значително е оштетен и опасен по учесниците во сообраќајот на месец дена до одржувањето на Галичкат ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ