Таг: Табановце

МИГРАНТИ ОД ТАБАНОВЦЕ ВРАТЕНИ ВО ГРЦИЈА

МИГРАНТИ ОД ТАБАНОВЦЕ ВРАТЕНИ ВО ГРЦИЈА

47 мигранти, главно семејства од Сирија и Ирак, од транзитниот центар во Табановце вратени се во Грција. Меѓу мигрантите имало 30 деца, кои со своите ...
БЕГАЛЕЦ ПРЕМРЗНАЛ ВО ЦИСТЕРНА ПАТУВАЈЌИ СО ВОЗ ДО ТАБАНОВЦЕ

БЕГАЛЕЦ ПРЕМРЗНАЛ ВО ЦИСТЕРНА ПАТУВАЈЌИ СО ВОЗ ДО ТАБАНОВЦЕ

Млад бегалец од Алжирец премрзнал во цистерна за превоз на хемикалии во товарен воз кој сообраќал од Гевгелија кон Србија, додека се обидувал нелегалн ...
БЕБЕ СЕ РОДИ ВО КАМПОТ ТАБАНОВЦЕ, РОДИТЕЛИТЕ 11 МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА

БЕБЕ СЕ РОДИ ВО КАМПОТ ТАБАНОВЦЕ, РОДИТЕЛИТЕ 11 МЕСЕЦИ ЗАГЛАВЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА

На истоштените лица на бегалците во кампот Табановце, шест дена насмевки им изнудува бебе на брачен пар кој веќе 11 месеци живее тука. Иљаз се родил н ...
ЗАМРЗНА ХРАНАТА ВО ЗАГЛАВЕНИТЕ КАМИОНИ НА ТАБАНОВЦЕ, ШТЕТА НАД 10.000 ЕВРА

ЗАМРЗНА ХРАНАТА ВО ЗАГЛАВЕНИТЕ КАМИОНИ НА ТАБАНОВЦЕ, ШТЕТА НАД 10.000 ЕВРА

Повеќе од 10.000 евра штета претрпеа дел од сопствениците на камиони што беа заглавени на царинскиот терминал Табановце, поради нерасчистениот снег. Е ...
НАД 50 КАМИОНИ ЗАГЛАВЕНИ ВО СНЕГ НА ТЕРМИНАЛОТ ТАБАНОВЦЕ

НАД 50 КАМИОНИ ЗАГЛАВЕНИ ВО СНЕГ НА ТЕРМИНАЛОТ ТАБАНОВЦЕ

Над 50 камиони натоварени со стока трет ден поради невремето се заглавени на терминалот на граничниот премин Табановце на македонско-српската граница. ...
ДЕЦАТА ОД БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ДОБИЈА ИМЕ И ЛИК ПРЕКУ БУДЕН ТЕАТАР

ДЕЦАТА ОД БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ДОБИЈА ИМЕ И ЛИК ПРЕКУ БУДЕН ТЕАТАР

Скопскиот Буден театар, пред Нова година имаше премиера на една претстава со драгоцености.  “Писмо никому” работена по текст на светски признатиот хол ...
МАКЕДОНСКИ ЧЕРНОБИЛ БЛИЗУ КУМАНОВО – ДИВА ДЕПОНИЈА СО АРСЕН ГО УБИВА ТАБАНОВЦЕ  

МАКЕДОНСКИ ЧЕРНОБИЛ БЛИЗУ КУМАНОВО – ДИВА ДЕПОНИЈА СО АРСЕН ГО УБИВА ТАБАНОВЦЕ  

Неколку илјади тони јаловина од затворениот рудник за хром и антимон во Лојане, со децении ги труе жителите на кумановското село Табановце и поширокио ...
НИЗ МАКЕДОНИЈА САМИ МИНАЛЕ 18.349 ДЕЦА БЕГАЛЦИ, СО СЕМЕЈСТВАТА ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОБЕДИНИЛЕ САМО ТРИ

НИЗ МАКЕДОНИЈА САМИ МИНАЛЕ 18.349 ДЕЦА БЕГАЛЦИ, СО СЕМЕЈСТВАТА ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОБЕДИНИЛЕ САМО ТРИ

Од јуни 2015  досега, според МВР, во Македонија како бегалци допатувале 18.349 деца без родител или старател.  Процедурите налагаа на ваквите деца, по ...
ДЕТЕ БЕГАЛЕЦ БЕЗ РОДИТЕЛИ ЧЕТИРИ ДЕНА СЕДЕЛО САМО ВО ТАБАНОВЦЕ

ДЕТЕ БЕГАЛЕЦ БЕЗ РОДИТЕЛИ ЧЕТИРИ ДЕНА СЕДЕЛО САМО ВО ТАБАНОВЦЕ

Првата детска амбасада во светот Меѓаши алармира дека во Транзитниот центар Табановце престојуваат деца кои се илегално влезени државата, немаат придр ...
9 / 9 НАПИСИ