Таг: Теарце

ОДБЕЛЕЖАНА 20-ГОДИШНИНАТА ОД ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ВО ТЕАРЦЕ

ОДБЕЛЕЖАНА 20-ГОДИШНИНАТА ОД ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ВО ТЕАРЦЕ

Рано изутрината нешто пред два часот на 22 јануари 2001 година, терористичка група на т. н. ОНА со ракетни фрлачи ја нападна полициската станица во Те ...
ТЕАРЦЕ Е ПРВА РУРАЛНА ОПШТИНА КОЈА ОТВОРИ СТАЦИОНАР ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА

ТЕАРЦЕ Е ПРВА РУРАЛНА ОПШТИНА КОЈА ОТВОРИ СТАЦИОНАР ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА

Кучињата скитници веќе нема да претставуваат проблем за жителите на Општина Теарце. Деновиве е отворен стационар, а склучен е и договор со ветеринарна ...
ТЕАРЦЕ ИМА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО КОРОНАВИРУСОТ, А ВЕЌЕ 10 ДЕНА Е РЕЧИСИ БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

ТЕАРЦЕ ИМА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО КОРОНАВИРУСОТ, А ВЕЌЕ 10 ДЕНА Е РЕЧИСИ БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Жителите на тетовското село Теарце веќе десетина дена со соочуваат со недостаток од вода за пиење. Преку ден нема вода и доаѓа дури во доцните попладн ...
ЧЕТИРИМЕСЕЧНО БЕБЕ И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ НАЈМЛАДИТЕ ПАЦИЕНТИ СО КОРОНАВИРУС ВО ТЕТОВСКО ВО ПОСЛЕДНИОТ ПЕРИОД

ЧЕТИРИМЕСЕЧНО БЕБЕ И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ НАЈМЛАДИТЕ ПАЦИЕНТИ СО КОРОНАВИРУС ВО ТЕТОВСКО ВО ПОСЛЕДНИОТ ПЕРИОД

Според денешната епидемиолошка слика, во Тетово и околните општини има девет нови случаи на коронавирус: три во Општина Желино и шест од Општина Тетов ...
ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕАРЦЕ БИЛА ЗАГАДЕНА СО ФЕКАЛИИ, СЕ ПРЕПОРАЧУВА САМО ФЛАШИРАНА ВОДА

ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕАРЦЕ БИЛА ЗАГАДЕНА СО ФЕКАЛИИ, СЕ ПРЕПОРАЧУВА САМО ФЛАШИРАНА ВОДА

Центарот за Јавно здравје од Тетово потврди дека водата за пиење во селата Теарце, Глоѓи и Пршовце е неисправна за пиење. Од Центарот препорачуваат во ...
СО ГЛАСОЕЧКО ПЕЕЊЕ ТЕШКО ЌЕ ФАТИШ ДЕВОЈКА, АМА ТРАДИЦИЈАТА МОРА ДА ПРОДОЛЖИ

СО ГЛАСОЕЧКО ПЕЕЊЕ ТЕШКО ЌЕ ФАТИШ ДЕВОЈКА, АМА ТРАДИЦИЈАТА МОРА ДА ПРОДОЛЖИ

„Што се бели горе Шар Планина, дал е снегче или бело стадо овци.…“, ечи песната во училишната сала во село Теарце, во тек е една од редовните проби на ...
6 / 6 НАПИСИ