Таг: трибина

1 218 / 18 НАПИСИ
КРЕДИТИРАЊЕ НА ГАСИФИКАЦИЈАТА БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ ВО КУМАНОВО

КРЕДИТИРАЊЕ НА ГАСИФИКАЦИЈАТА БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ ВО КУМАНОВО

Државата и општините да издвојуваат повеќе пари за субвенционирање и кредитирање на гасификацијата на домаќинставата и фирмите, ако сакаат широка прим ...
АКО НЕ ГЛАСАШ НЕМАШ ПРАВО НА МИСЛЕЊЕ, ОДЛУКАТА Е ЕДНОСТАВНА – СЕГА ИЛИ НИКОГАШ, РЕЧЕ ЗА РЕФРЕНДУМОТ ЗА ИМЕТО ЕКСШЕФОТ НА НАТО ЏОРЏ РОБЕРТСОН

АКО НЕ ГЛАСАШ НЕМАШ ПРАВО НА МИСЛЕЊЕ, ОДЛУКАТА Е ЕДНОСТАВНА – СЕГА ИЛИ НИКОГАШ, РЕЧЕ ЗА РЕФРЕНДУМОТ ЗА ИМЕТО ЕКСШЕФОТ НА НАТО ЏОРЏ РОБЕРТСОН

Одлуката е едноставна: сега или никогаш, рече поранешниот генерален секретар на НАТО Џорџ Робертсон на трибината „За европска Македонија“ во Битола. ...
БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ СВИРКАА И АПЛАУДИРАА ДОДЕКА ЕКСПЕРТ ИМ ЗБОРУВАШЕ ЗА МЕЃУВРСНИЧКО СЕКСУАЛНО НАСИЛСТВО

БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ СВИРКАА И АПЛАУДИРАА ДОДЕКА ЕКСПЕРТ ИМ ЗБОРУВАШЕ ЗА МЕЃУВРСНИЧКО СЕКСУАЛНО НАСИЛСТВО

Со смеење, свиркање, извици и аплауз основци и средношколци од Битола го проследија делот од излагањето на психологот Аница Златевска во кој зборуваше ...
ОБНОВАТА НА ОФИЦЕРСКИ ЌЕ ПОЧНЕ ОД ПОКРИВОТ, БИТОЛЧАНИ ПРЕДЛАГААТ ДА СТАНЕ РЕЗИДЕНЦИЈА И КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

ОБНОВАТА НА ОФИЦЕРСКИ ЌЕ ПОЧНЕ ОД ПОКРИВОТ, БИТОЛЧАНИ ПРЕДЛАГААТ ДА СТАНЕ РЕЗИДЕНЦИЈА И КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

Офицерскиот дом да прерасне во арт центар, во резиденција за истакнати гости, со концертна сала која ќе ја зачува акустиката, околу него да има павилј ...
ГЛАВНО ПРАШАЊЕ Е ДАЛИ ИМА ЛУЃЕ ДА СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА, РЕЧЕ АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ ВО ШТИП

ГЛАВНО ПРАШАЊЕ Е ДАЛИ ИМА ЛУЃЕ ДА СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА, РЕЧЕ АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ ВО ШТИП

Корупцијата ја поткопува довербата во институциите, а главно прашање е дали има луѓе да се борат протв тоа, рече американскиот амбасадор во Македонија ...
СЕ УРНА ОГРАДА НА ТРИБИНА ВО ФРАНЦИЈА, 18 ПОВРЕДЕНИ НАВИВАЧИ

СЕ УРНА ОГРАДА НА ТРИБИНА ВО ФРАНЦИЈА, 18 ПОВРЕДЕНИ НАВИВАЧИ

Тројца навивачи се сериозно повредени откако падна оградата на трибина за време на натпревар од францускиот фудбалски шампионат. Најмалку 18 навивачи ...
МАЛОЛЕТНИЦИ РАБОТАТ ПО 12 ЧАСА НА ДИВО, ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГЛЕДА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИ ОД БИТОЛА 

МАЛОЛЕТНИЦИ РАБОТАТ ПО 12 ЧАСА НА ДИВО, ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГЛЕДА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИ ОД БИТОЛА 

Во угостителски објекти работат малолетни лица по 12 часа дневно, а се пријавени и плаќани на скратено работно време. Летово, на 40 степени Целзиусови ...
ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ ЌЕ ГО ЗАДУШИ БОГДАНЦИ, АЛАРМ ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ В НЕДЕЛА

ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ ЌЕ ГО ЗАДУШИ БОГДАНЦИ, АЛАРМ ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ В НЕДЕЛА

Веднаш да се стопира изградбата на рудникот Казандол во Валандово оти најголемите последици ќе ги трпи Богданци. Ова беше пораката на жителите од оваа ...
1 218 / 18 НАПИСИ