Таг: трудова инспекција

ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ НАШЛА НИШТО СПОРНО ВО ТЕКСТИЛНАТА ФАБРИКА ВО ВЕЛЕС КАДЕ ДЕСЕТИНА ДЕНА ИМАШЕ ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19

ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ НАШЛА НИШТО СПОРНО ВО ТЕКСТИЛНАТА ФАБРИКА ВО ВЕЛЕС КАДЕ ДЕСЕТИНА ДЕНА ИМАШЕ ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19

Државниот трудов инспектор, во три наврати извршил вонредна инспекција во текстилната фабрика во Велес, каде беа регистрирани вработени позитивни на К ...
„БЕТОН – ШТИП“, ШТО ГО ГРАДЕШЕ СКОПЈЕ 2014 ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА ШТИПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И БЕЗ ПЛАТИ И К-15 ЗА РАБОТНИЦИТЕ

„БЕТОН – ШТИП“, ШТО ГО ГРАДЕШЕ СКОПЈЕ 2014 ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА ШТИПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И БЕЗ ПЛАТИ И К-15 ЗА РАБОТНИЦИТЕ

Околу 250 работници од некогаш реномираната градежна фирма „Бетон - Штип“ почнаа масовно да го напуштаат претпријатието и истовремено преку суд да ги ...
ЗАТВОРЕНИ 13 УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА КРШЕЊЕ НА ЗАКОНИТЕ, НАЈАВЕНИ ПОЧЕСТИ КОНТРОЛИ ВО СКОПЈЕ

ЗАТВОРЕНИ 13 УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА КРШЕЊЕ НА ЗАКОНИТЕ, НАЈАВЕНИ ПОЧЕСТИ КОНТРОЛИ ВО СКОПЈЕ

Тринаесет угостителски објекти во Скопје се затворени синоќа по заедничката акција на МВР, УЈП, пазаришната и трудовата инспекција, поради кршење на з ...
МАЛОЛЕТНИЦИ РАБОТАТ ПО 12 ЧАСА НА ДИВО, ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГЛЕДА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИ ОД БИТОЛА 

МАЛОЛЕТНИЦИ РАБОТАТ ПО 12 ЧАСА НА ДИВО, ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГЛЕДА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИ ОД БИТОЛА 

Во угостителски објекти работат малолетни лица по 12 часа дневно, а се пријавени и плаќани на скратено работно време. Летово, на 40 степени Целзиусови ...
ТРУДОВА ИНСПЕКЦИЈА ЗА ТЕУТА АРИФИ И ИЗЕТ МЕЏИТИ

ТРУДОВА ИНСПЕКЦИЈА ЗА ТЕУТА АРИФИ И ИЗЕТ МЕЏИТИ

Неколку часа откако Демократската унија за интеграција соопшти дека не донела одлука да прави коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, чиј лидер Никола Груевски имаше ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО „СТРУМИЦА ТАБАК“ ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ПЛАТА, БАРААТ ЗАШТИТА ОД ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА

ВРАБОТЕНИТЕ ВО „СТРУМИЦА ТАБАК“ ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ПЛАТА, БАРААТ ЗАШТИТА ОД ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА

Околу стотина вработени од тутунската компанија „Струмица табак“ деновиве реагирале до трудовата инспекција и побарале правна заштита, бидејќи три мес ...
ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

Условите во кои работат македонските работници во чевларската индустрија го згрозија светот, но не и домашните институции и инспекции. Нема поместувањ ...
7 / 7 НАПИСИ