Таг: Центар за социјална работа

ПАЃА ВЛАДА

ПАЃА ВЛАДА

1 Им се чудам на паметот на овие од СДСМ. И тие се вклучија во расправата за потребите од реформи на ВМРО-ДПМНЕ. Толку ли немаат други гајлиња во живо ...
„ЈАС НЕ ЖИВЕАМ, УМИРАМ“, 82-ГОДИШНА ЖЕНА СО ПАРКИНСОНОВА БОЛЕСТ МЕЃУ СОЦИЈАЛЦИТЕ ВО РУИНИРАНИТЕ СУДСКИ БАРАКИ ВО БУТЕЛ

„ЈАС НЕ ЖИВЕАМ, УМИРАМ“, 82-ГОДИШНА ЖЕНА СО ПАРКИНСОНОВА БОЛЕСТ МЕЃУ СОЦИЈАЛЦИТЕ ВО РУИНИРАНИТЕ СУДСКИ БАРАКИ ВО БУТЕЛ

Осумдесет и двегодишна жена со скршен колк и Паркинсонова болест е сместена во најуништеното сопче од поранешната судска барака број 13 во Бутел. Тука ...
ЗА 4 ГОДИНИ 19 ЖЕНИ СЕ УБИЕНИ ОТИ СЕ ЖЕНИ

ЗА 4 ГОДИНИ 19 ЖЕНИ СЕ УБИЕНИ ОТИ СЕ ЖЕНИ

За четири години Националната мрежа против насилство врз жената регистрирала 19 убиства на жена како последица на семејно насилство. Бројките се однес ...
„ДИРЕКТОРКА“ ГОТВИ ПО 100 ОБРОЦИ ДНЕВНО ЗА ТЕТОВСКИТЕ СОЦИЈАЛЦИ

„ДИРЕКТОРКА“ ГОТВИ ПО 100 ОБРОЦИ ДНЕВНО ЗА ТЕТОВСКИТЕ СОЦИЈАЛЦИ

Ни дождот што паѓа, ни студеното време,  не му пречат на Абдилтаип Ќ. трпеливо да го чека својот ред за денешната порција храна од народната кујна во ...
ЖРТВИТЕ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО НЕМА КАЈ ДА СЕ СКРИЈАТ ВО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА

ЖРТВИТЕ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО НЕМА КАЈ ДА СЕ СКРИЈАТ ВО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА

Семејното насилство во тетовско-гостиварскиот регион е во пораст, но Центарот за правна помош (ЦПП), кој работи во состав на невладината организација ...
БЕБЕТО ЧИЈА МАЈКА ПОЧИНА НА ПОРОДУВАЊЕ ВДОМЕНО ВО ДОМОТ ЗА ДОЕНЧИЊА ВО БИТОЛА

БЕБЕТО ЧИЈА МАЈКА ПОЧИНА НА ПОРОДУВАЊЕ ВДОМЕНО ВО ДОМОТ ЗА ДОЕНЧИЊА ВО БИТОЛА

Бебето од Крива Паланка, чија мајка почина на породување во кумановската болница, е сместено во Домот за доенчиња во Битола. Малиот Мерт Јусуфов таму ...
ДИРЕКТОРКА ЗАДУШИЛА ШТРАЈК НА ВРАБОТЕНИ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА

ДИРЕКТОРКА ЗАДУШИЛА ШТРАЈК НА ВРАБОТЕНИ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА

Директорката на меѓуопштинскиот центар за социјална работа на Град Скопје, Билјана Јарчевска минатата недела задушила штрајк на вработените во центр ...
7 / 7 НАПИСИ