Таг: цигари

СКОРО ПОЛА НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПУШИ ЦИГАРИ, ДРЖАВАТА ЈА ПОМАГА ЗАВИСНОСТА СО ТОА ШТО ГИ УКИНА ЗАБРАНИТЕ ЗА ПУШЕЊЕ ВО ТЕРАСИТЕ ОД ЛОКАЛИТЕ, ВЕЛИ ИЈЗ

СКОРО ПОЛА НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПУШИ ЦИГАРИ, ДРЖАВАТА ЈА ПОМАГА ЗАВИСНОСТА СО ТОА ШТО ГИ УКИНА ЗАБРАНИТЕ ЗА ПУШЕЊЕ ВО ТЕРАСИТЕ ОД ЛОКАЛИТЕ, ВЕЛИ ИЈЗ

Речиси пола од населението во Македонија пуши цигари,односно бројот на активни пушачи изнесува 45.4 отсто. Многу е низок процентот на луѓе, 5 отсто, к ...
МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ПРВИТЕ 10 ЗЕМЈИ ВО СВЕТ ПО ИСПУШЕНИ ЦИГАРИ ПО ПУШАЧ, 30 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПОЧНУВААТ СО ПУШЕЊЕ НА 14 ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ПРВИТЕ 10 ЗЕМЈИ ВО СВЕТ ПО ИСПУШЕНИ ЦИГАРИ ПО ПУШАЧ, 30 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПОЧНУВААТ СО ПУШЕЊЕ НА 14 ГОДИНИ

Македонија е една од првите 10 држави во светот по испушени цигари по пушач, покажува анализата на „Аналитика тинк тенк“, кои се занимаваат со истражу ...
ПОСКАПУВААТ ЦИГАРИТЕ, НЕСОГОРЛИВИТЕ ТУТУНСКИ ПРОИЗВОДИ И ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ, ВЛАДАТА ПЛАНИРА ДА СОБИРА 13 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО ОД ЗГОЛЕМЕНАТА АКЦИЗА

ПОСКАПУВААТ ЦИГАРИТЕ, НЕСОГОРЛИВИТЕ ТУТУНСКИ ПРОИЗВОДИ И ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ, ВЛАДАТА ПЛАНИРА ДА СОБИРА 13 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО ОД ЗГОЛЕМЕНАТА АКЦИЗА

Цигарите, пурите, несогорливите тутунски производи и течноста за електронски цигари ќе поскапуваат секоја година на 1 јануари, согласно измените на За ...
МАКЕДОНСКИОТ ТУТУН БИЛ ГЛАВНА СОСТОЈКА ВО НАЈПОПУЛАРНИТЕ ГЕРМАНСКИ ЦИГАРИ ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА НА 20. ВЕК

МАКЕДОНСКИОТ ТУТУН БИЛ ГЛАВНА СОСТОЈКА ВО НАЈПОПУЛАРНИТЕ ГЕРМАНСКИ ЦИГАРИ ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА НА 20. ВЕК

Нашиот сограѓанин Влатко Милошевски, кој минатата година го објави делото „Странски сликари во Македонија во периодот 1850-1950 година“ и понатаму неу ...
ПУШАЧИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНО ПУШАТ ПО КУТИЈА ЦИГАРИ НА ДЕН, ЗАГРИЖУВАЧКА Е СОСТОЈБАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ПУШАЧИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНО ПУШАТ ПО КУТИЈА ЦИГАРИ НА ДЕН, ЗАГРИЖУВАЧКА Е СОСТОЈБАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Половина од населението секојдневно консумира цигари и производи од тутун, рече денеска министерот за здравство Фатмир Меџити, додавајќи дека пушењето ...
ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРИ МОЖЕ ДА СЕ ПУШАТ ВО ЗАТВОРЕНИ ЈАВНИ ПРОСТОРИИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРИ МОЖЕ ДА СЕ ПУШАТ ВО ЗАТВОРЕНИ ЈАВНИ ПРОСТОРИИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Несогорливите тутунски производи и уредите за нивно загревање не спаѓаат под забраната за пушење од член 3 став 1 од Законот за заштита од пушењето и ...
НОВ ЗЕЛАНД ЌЕ ЈА ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

НОВ ЗЕЛАНД ЌЕ ЈА ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

Нов Зеланд ќе ја забрани продажбата на цигари за идните генерации, а крајната цел е целосната забрана за пушење во земјата. Сите кои се родени во 2008 ...
ТУТУНСКИТЕ КОМПАНИИ ВО САД ЦЕЛА ГОДИНА ЌЕ ПЛАЌААТ ОГЛАСИ ДЕКА ПУШЕЊЕТО УБИВА

ТУТУНСКИТЕ КОМПАНИИ ВО САД ЦЕЛА ГОДИНА ЌЕ ПЛАЌААТ ОГЛАСИ ДЕКА ПУШЕЊЕТО УБИВА

Милиони Американци кои вчера отворија весник можеа да видат реклами на цела страница, преку кои што тутунските компании им признаа на читателите дека ...
40 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПУШАТ, ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕКОЈ ВТОР

40 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПУШАТ, ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕКОЈ ВТОР

Еден од двајца возрасни е активен пушач, покажа истражувањето „Употреба на психоактивни супстанци кај општата популација“, кое Институтот за јавно здр ...
9 / 9 НАПИСИ