Таг: Црвен крст

1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ
УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ СОБРАА ПАРИ И КУПИЈА ИНВЕРТЕР КЛИМА ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНО СЕМЕЈСТВО

УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ СОБРАА ПАРИ И КУПИЈА ИНВЕРТЕР КЛИМА ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНО СЕМЕЈСТВО

Младите хуманитарци од Кавадарци преку проектот „Подари насмевка“ од програмата на Црвениот крст набавија инвертер клима уред за семејство од Кавадарц ...
ШТИПЈАНЕЦОТ ПАНЧЕ ЕФРЕМОВ, КОЈ СЕДУМ ГОДИНИ ЖИВЕЕ САМ ВО КУЌА БЕЗ СТРУЈА И ВОДА, ДОБИ ПОМОШ ОД ЦРВЕН КРСТ

ШТИПЈАНЕЦОТ ПАНЧЕ ЕФРЕМОВ, КОЈ СЕДУМ ГОДИНИ ЖИВЕЕ САМ ВО КУЌА БЕЗ СТРУЈА И ВОДА, ДОБИ ПОМОШ ОД ЦРВЕН КРСТ

По објавата дека штипјанецот Панче Ефремов живее сам во трошна куќа и седум години е без струја и вода, без шпорет, телевизор и мобилен телефон, тој ј ...
БЛАГОДАРНИЦА ОД ЦРВЕН КРСТ ЗА УЧИТЕЛ ОД 1936 ПРОНАЈДЕНА ВО ВЕЛЕШКО ШКОЛО

БЛАГОДАРНИЦА ОД ЦРВЕН КРСТ ЗА УЧИТЕЛ ОД 1936 ПРОНАЈДЕНА ВО ВЕЛЕШКО ШКОЛО

Велешкиот Црвен крст доби благодарница стара 88 години, благодарение на  Дејан Перков, кој ја пронашол во основното училиште „Св. Кирил и Методиј“. ...
УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ Ѝ НАБАВИЈА НА БОЛНИЦАТА АПАРАТ ЗА КРВНИ АНАЛИЗИ КАЈ ДЕЦАТА

УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ Ѝ НАБАВИЈА НА БОЛНИЦАТА АПАРАТ ЗА КРВНИ АНАЛИЗИ КАЈ ДЕЦАТА

Волонтерите на Црвен крст од две кавадаречки училишта набавија апарат за анализа на крвта кај децата и вчера го предадоа на Општата болница во Кавадар ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО „АЛКАЛОИД“ СОБРАА ПО ТОН ОБЛЕКА И ХРАНА ЗА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ

ВРАБОТЕНИТЕ ВО „АЛКАЛОИД“ СОБРАА ПО ТОН ОБЛЕКА И ХРАНА ЗА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ

Еден тон облека и тон храна собраа вработените во компанијата „Алкалоид“ , кои учествуваа во повеќе хуманитарни активности со Црвен крст на Град Скопј ...
ЦРВЕН КРСТ ОТВОРИ СМЕТКИ ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЛИБИЈА И БРОЈОТ 143-400 ЗА ДОНАЦИИ

ЦРВЕН КРСТ ОТВОРИ СМЕТКИ ЗА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ВО ЛИБИЈА И БРОЈОТ 143-400 ЗА ДОНАЦИИ

Црвениот крст почна да собира донации за помош на настраданото население во Либија. Сите заинтересирани правни субјекти и граѓани можат да донираат по ...
ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ВЕЛЕС ПОДЕЛИ 25 ПАКЕТИ ХРАНА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ЧЕТИРИ СЕЛА  ШТО СЕ ОТСЕЧЕНИ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ 

ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ВЕЛЕС ПОДЕЛИ 25 ПАКЕТИ ХРАНА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ЧЕТИРИ СЕЛА  ШТО СЕ ОТСЕЧЕНИ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ 

Жителите на четири велешки села денес добија пакети со храна, оти поради штрајкот на железничарите не можат да се снабдат со потребните продукти. Паке ...
СОБРАНИ 330.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА ТУРЦИЈА, ОД ЦРВЕН КРСТ АПЕЛИРААТ ДА СЕ ДОНИРААТ НОВИ АРТИКЛИ

СОБРАНИ 330.000 ЕВРА ПОМОШ ЗА ТУРЦИЈА, ОД ЦРВЕН КРСТ АПЕЛИРААТ ДА СЕ ДОНИРААТ НОВИ АРТИКЛИ

Околу 330.000 евра досега се собрани за помош на настраданите во катастрофалниот земјотрес што ги погоди Турција и Сирија. Овие средства се собрани пр ...
ЧЕТИРИ СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ОД ВЕЛЕС ДОБИЈА ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД ПРОДАЖБАТА НА ЏИНОВСКАТА ПАСТРМАЛИЈА

ЧЕТИРИ СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ОД ВЕЛЕС ДОБИЈА ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД ПРОДАЖБАТА НА ЏИНОВСКАТА ПАСТРМАЛИЈА

Четири велешки социјално загрозени семејства добија хуманитарни пакети, кои се обезбедени од продажбата на џиновската пастрмалија на Велешката питијад ...
НЕМА СПАСИТЕЛИ НА ВОДА НА ПЛАЖИТЕ ВО СТРУГА, ДОЈРАН И ПРЕСПА, ВО ОХРИД САМО ДЕСЕТ ПЛАЖИ СЕ БЕЗБЕДНИ

НЕМА СПАСИТЕЛИ НА ВОДА НА ПЛАЖИТЕ ВО СТРУГА, ДОЈРАН И ПРЕСПА, ВО ОХРИД САМО ДЕСЕТ ПЛАЖИ СЕ БЕЗБЕДНИ

Плажите во Струга, Преспа и Дојран ова лето се небезбедни за капачите оти Општините и концесионерите немаат интерес за ангажирање на спасители на вода ...
1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ