Таг: убиени новинари

93 НОВИНАРИ УБИЕНИ ВО 2016 ГОДИНА, ВО АВИОНСКИ НЕСРЕЌИ ЗАГИНАА УШТЕ 29

93 НОВИНАРИ УБИЕНИ ВО 2016 ГОДИНА, ВО АВИОНСКИ НЕСРЕЌИ ЗАГИНАА УШТЕ 29

Меѓународната федерација на новинари соопшти дека во 2016 година 93 новинари и вработени во медиуми биле убиени во таргетирани напади, со бомби или со ...
НА СЕКОИ 4,5 ДЕНА ГИНЕ ПО ЕДЕН НОВИНАР, АЛАРМИРАШЕ УНЕСКО

НА СЕКОИ 4,5 ДЕНА ГИНЕ ПО ЕДЕН НОВИНАР, АЛАРМИРАШЕ УНЕСКО

Еден новинар е убиен секои четири и пол дена, според шокантниот извештај објавен од страна на УНЕСКО денеска. Во текот на последната деценија, 827 нов ...
2 / 2 НАПИСИ