Таг: учебна година

1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ
УЧИЛИШТАТА И РОДИТЕЛИТЕ ДОБИЈА ПРАШАЛНИК ДАЛИ САКААТ ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

УЧИЛИШТАТА И РОДИТЕЛИТЕ ДОБИЈА ПРАШАЛНИК ДАЛИ САКААТ ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Наставниците, учениците, родителите/старателите може да го дадат своето лично мислење за организирање на пролетен распуст во учебната 2024-2025, порад ...
ВО ШТИП ЗАПИШАНИ 21 ПРВАЧЕ ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ ПОРАДИ ИСЕЛУВАЊЕ ВО ДРУГ ГРАД ИЛИ ВО СТРАНСТВО

ВО ШТИП ЗАПИШАНИ 21 ПРВАЧЕ ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ ПОРАДИ ИСЕЛУВАЊЕ ВО ДРУГ ГРАД ИЛИ ВО СТРАНСТВО

Според првичните и неофицијални информации за запишувањето на првооделенците во новата учебна година во Штип, пријави за запишување во прво одделение ...
ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

Учебната година за средношколците ќе заврши на 10 јуни, а за учениците од основното образование на 17 јуни, не како што лани одлучи Владата, сите да у ...
ПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ГОДИНАВА ЌЕ ТРАЕ ДО 17 ЈУНИ И ЌЕ ИМА ЕДНА НЕДЕЛА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ

ПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ГОДИНАВА ЌЕ ТРАЕ ДО 17 ЈУНИ И ЌЕ ИМА ЕДНА НЕДЕЛА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ

За над 200 илјади основци и средношколци денеска почнува учебната 2023/2024 година која за првпат ќе заврши на 17 наместо на 10 јуни. Покрај зимскиот, ...
УЧЕБНАТА ГОДИНА ЌЕ ТРАЕ ОД 1 СЕПТЕМВРИ ДО 17 ЈУНИ, ЌЕ ИМА И ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ОД 29 АПРИЛ ДО 5 МАЈ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

УЧЕБНАТА ГОДИНА ЌЕ ТРАЕ ОД 1 СЕПТЕМВРИ ДО 17 ЈУНИ, ЌЕ ИМА И ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ ОД 29 АПРИЛ ДО 5 МАЈ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Учебната година и понатаму ќе почнува на 1 септември, а ќе трае до 17 јуни. Од новата учебна 023/2024 основците и средношколците ќе имаат и пролетен р ...
МОЖНО Е УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА ПОЧНЕ НА СРЕДИНАТА НА СЕПТЕМВРИ, РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

МОЖНО Е УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА ПОЧНЕ НА СРЕДИНАТА НА СЕПТЕМВРИ, РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

Три предлози се дискутираат со синдикатите за почетокот на учебната година 2023/2024, рече денеска министерот за образование и наука Јетон Шаќири. ...
ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 14 ЈУНИ, СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 9 ЈУНИ

ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 14 ЈУНИ, СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 9 ЈУНИ

Учебната година за учениците од основните училишта ќе заврши на 14 јуни, а за средношколците на 9 јуни, стои во објавата на сајтот на Министерството з ...
ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ ВО ШТИП, 52 ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА КАРБИНЦИ ДОБИЈА ПО 3.000 ДЕНАРИ

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ ВО ШТИП, 52 ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА КАРБИНЦИ ДОБИЈА ПО 3.000 ДЕНАРИ

Штипските првачиња ја почнуваат новата учебна година со нови ранци и училиштен прибор, што Општина Штип ги обезбеди преку спонзори. Ваква донација обе ...
ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ПОЧНУВА НА 1 ФЕВРУАРИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ПОЧНУВА НА 1 ФЕВРУАРИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Второто полугодиа од учебната година ќе почне на 1 февруари. Владата на денешната седница донесе одлука наставата во основното и средното образование ...
ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 1 ФЕВРУАРИ, УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗАВРШУВА НА 10 ЈУНИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 1 ФЕВРУАРИ, УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗАВРШУВА НА 10 ЈУНИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Второто полугодие за учениците во основните и средните училишта ќе почне на 1 февруари, а учебната година ќе заврши на 10 јуни, одлучи Владата. Вечерв ...
1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ