Таг: учебници

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТВОРИ Е-ПОШТА ЗА ПРЕДЛОЗИ ЗА КОНЦЕПЦИЈАТА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ОДЛОЖИ ПОСТОЈНАТА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТВОРИ Е-ПОШТА ЗА ПРЕДЛОЗИ ЗА КОНЦЕПЦИЈАТА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ОДЛОЖИ ПОСТОЈНАТА

Министерството за образование и наука (МОН) денес објави е-пошти на кои наставниците може да дадат сугестии за наставните програми од седмо до деветто ...
СЕДМООДДЕЛЕНЦИТЕ ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ УЧАТ ПО ДОСЕГАШНИТЕ УЧЕБНИЦИ, СЕ ОДЛОЖУВА КОНЦЕПЦИЈАТА НА МИЛА ЦАРОВСКА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

СЕДМООДДЕЛЕНЦИТЕ ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ УЧАТ ПО ДОСЕГАШНИТЕ УЧЕБНИЦИ, СЕ ОДЛОЖУВА КОНЦЕПЦИЈАТА НА МИЛА ЦАРОВСКА ЗА СЕДМО, ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

Учениците кои од септември ќе бидат седмо одделение ќе ги користат учебниците кои се применуваат досега, со додатни материјали кои ќе бидат изработени ...
КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ЌЕ ГО ТУЖИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТИ НЕМА УЧЕБНИЦИ

КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ЌЕ ГО ТУЖИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТИ НЕМА УЧЕБНИЦИ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) заедно со Македонското здружение на млади правници подготвува тужба за Министерството за о ...
ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

Болните без лекови, учениците без учебници, политичарите без образ, граѓаните без интегритет, државата без правда... Среќен ти празник Македонијо. Мно ...
НЕ СМЕ НИЕ КРИВИ ШТО НЕМА УЧЕБНИЦИ, ДОЛГ Е ПРОЦЕСОТ СО ПРИЈАВУВАЊЕ НА АВТОРИ, ЖАЛБИ И ОДЛУКИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

НЕ СМЕ НИЕ КРИВИ ШТО НЕМА УЧЕБНИЦИ, ДОЛГ Е ПРОЦЕСОТ СО ПРИЈАВУВАЊЕ НА АВТОРИ, ЖАЛБИ И ОДЛУКИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Изработката на учебници е комплексен процес што зависи од повеќе фактори, независни од системско влијание, вели Министерството за образование и наука ...
ПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ГОДИНАВА ЌЕ ТРАЕ ДО 17 ЈУНИ И ЌЕ ИМА ЕДНА НЕДЕЛА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ

ПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ГОДИНАВА ЌЕ ТРАЕ ДО 17 ЈУНИ И ЌЕ ИМА ЕДНА НЕДЕЛА ПРОЛЕТЕН РАСПУСТ

За над 200 илјади основци и средношколци денеска почнува учебната 2023/2024 година која за првпат ќе заврши на 17 наместо на 10 јуни. Покрај зимскиот, ...
НЕ ЧУВСТВУВАМ ОДГОВОРНОСТ ЗА ДОЦНЕЊЕТО НА УЧЕБНИЦИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ХАСИПИ

НЕ ЧУВСТВУВАМ ОДГОВОРНОСТ ЗА ДОЦНЕЊЕТО НА УЧЕБНИЦИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ХАСИПИ

Директорот на Бирото за развој на образование (БРО) Зеќирија Хасипи не чувствува одговорност за доцнењето на учебниците. Голем дел од учениците добија ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИСПИТУВА КАКО СЕ СЛУЧИЛЕ ПРОПУСТИТЕ ВО УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИСПИТУВА КАКО СЕ СЛУЧИЛЕ ПРОПУСТИТЕ ВО УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

Во тек е процес за утврдување на причините за пропустите при одобрувањето и издавањето на учебникот по Историја и општество за 5. одделение, во кој се ...
МОН ДЕНЕС ОБЈАВИ ПОВИК ЗА УЧЕБНИЦИ, ЗА ДА ГИ ДОБИЈАТ НАВРЕМЕ УЧЕНИЦИТЕ ВО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО 2023/2024

МОН ДЕНЕС ОБЈАВИ ПОВИК ЗА УЧЕБНИЦИ, ЗА ДА ГИ ДОБИЈАТ НАВРЕМЕ УЧЕНИЦИТЕ ВО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО 2023/2024

Министерството за образование и наука (МОН) денес го објави повикот за нови учебници за трето одделение за учебната 2023/2024 година, за да учениците ...
СЕ ПЕЧАТАТ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ НА МЕСЕЦ И ПОЛ ПРЕД КРАЈ НА ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ

СЕ ПЕЧАТАТ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ НА МЕСЕЦ И ПОЛ ПРЕД КРАЈ НА ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ

На безмалку месец и половина пред крај на првото поолугодие од учебната година 2022/2023, учениците од прво, второ, четврто и петто одделение ќе ги до ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ