Таг: уписи

1 2 10 / 19 НАПИСИ
СО МЕТОДОТ ХЕЛЕН ДОРОН ДЕЦАТА ГО ИЗУЧУВААТ АНГЛИСКИОТ КАКО МАЈЧИН ЈАЗИК

СО МЕТОДОТ ХЕЛЕН ДОРОН ДЕЦАТА ГО ИЗУЧУВААТ АНГЛИСКИОТ КАКО МАЈЧИН ЈАЗИК

Со методот Хелен Дорон* децата го изучуваат англискиот јазик како мајчин јазик, а не како странски или втор јазик. Родителите честопати се соочуваат с ...
САМО „НИКОЛА КАРЕВ“ И „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ДВАТА УПИСНИ РОКА

САМО „НИКОЛА КАРЕВ“ И „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ДВАТА УПИСНИ РОКА

Скопските гимназии како „Јосип Броз Тито“, „Орце Николов“ и „Раде Јовчевски-Корчагин“ не се наполнија ниту во вториот уписен рок за учебната 2023/2024 ...
СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, „КОРЧАГИН“ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ НЕ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ПРВ РОК, ПРИЕМЕН ИСПИТ ЌЕ ИМА САМО ЗА ФАРМАЦЕВТИ НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, „КОРЧАГИН“ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ НЕ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ПРВ РОК, ПРИЕМЕН ИСПИТ ЌЕ ИМА САМО ЗА ФАРМАЦЕВТИ НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

Приемен испит поради пријавен поголем број ученици годинава ќе се полага во Средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“ во Скопје, и тоа само за ст ...
ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

Денес и утре учениците кои се примени во средните училишта ги поднесуваат потребните документи, согласно распоредот на секое школо посебно. Доставувањ ...
ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МОН

ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МОН

Ќе има приемни испити во оние средни училишта каде што ќе се пријават поголем број ученици од планираниот број, соопшти Министерството за образование ...
СТОПИРАНИ УПИСИТЕ ЗА ВОНРЕДНО УЧЕЊЕ ВО СРЕДНО МЕДИЦИНСКО, ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОДЛИВОТ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ КАДАР, ОДЛУЧИ МОН

СТОПИРАНИ УПИСИТЕ ЗА ВОНРЕДНО УЧЕЊЕ ВО СРЕДНО МЕДИЦИНСКО, ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОДЛИВОТ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ КАДАР, ОДЛУЧИ МОН

Во средните медицински училишта ќе се запишуваат само редовни ученици, т. е. запишувањето на вонредни ученици се става во мирување почнувајќи од марто ...
НЕВРАБОТЕНИ СЕ НАД 200 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВО КУМАНОВО, 165 УЧАТ ВОНРЕДНО

НЕВРАБОТЕНИ СЕ НАД 200 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВО КУМАНОВО, 165 УЧАТ ВОНРЕДНО

Во Центарот за вработување во Куманово чекаат вработување над 200 медицински сестри и дваесетина од другите медицински профили. Иако овие професиии се ...
СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

Сојузот на средношколци на денешното Генерално собрание усвои четири барања по однос на државната матура, меѓу кои и поместување на првиот термин за п ...
НОВО ПРИВАТНО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ – ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО СРЕДА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ИДНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“

НОВО ПРИВАТНО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ – ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО СРЕДА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ИДНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“

Од септември во Скопје се отвора ново приватно средно училиште - „Меѓународно училиште Скопје“, во просториите на Центарот за странски јазици во скопс ...
СТИПЕНДИИ И ЗА УЧЕНИЦИ КОИ ЌЕ СЕ ЗАПИШАТ ВО СТРУЧНИ УЧИЛИШТА И ДЕФИЦИТАРНИ СТРУКИ

СТИПЕНДИИ И ЗА УЧЕНИЦИ КОИ ЌЕ СЕ ЗАПИШАТ ВО СТРУЧНИ УЧИЛИШТА И ДЕФИЦИТАРНИ СТРУКИ

Министерството за образование од оваа учебна година воведува стипендии за учениците кои ќе се запишат во дуални паралелки, дефицитарни струки и стручн ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ