Таг: УСАИД

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ПОМПЕО ЈA ПОСЕТИ ЦРКВАТА „СВЕТА БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“ ОБНОВЕНА СО ПАРИ ОД САД

ПОМПЕО ЈA ПОСЕТИ ЦРКВАТА „СВЕТА БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“ ОБНОВЕНА СО ПАРИ ОД САД

Државниот секретар на САД Мајк Помпео во рамките на официјалната посета на земјава ја посета и црквата „Света Богородица Перивлепта“ во стариот дел од ...
ПРОГРАМА ЗА РАН СКРИНИНГ НА ВИДОТ КАЈ ДЕЦАТА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ПРОГРАМА ЗА РАН СКРИНИНГ НА ВИДОТ КАЈ ДЕЦАТА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

Министерството за здравство до крајот на годината ќе почне нова превентивна програма за рано откривање на оштетување на видот кај децата, најави минис ...
СЛЕПИТЕ ЛИЦА ВО БИТОЛА ДОБИЈА РЕСУРСЕН ЦЕНТАР КАДЕ ЌЕ ЧИТААТ И РАБОТАТ НА КОМПЈУТЕР

СЛЕПИТЕ ЛИЦА ВО БИТОЛА ДОБИЈА РЕСУРСЕН ЦЕНТАР КАДЕ ЌЕ ЧИТААТ И РАБОТАТ НА КОМПЈУТЕР

Книги на Брајово писмо, техника која ги зголемува фонтовите на пишани текстови, компјутери со аудиопрограма која овозможува преку говор да се користи ...
ПОВЕЌЕ ЖЕНИ СЕ ВРАБОТЕНИ ВО ОПШТИНИТЕ КАДЕ ИМА ГРАДИНКИ, ПОКАЖА ИНДЕКСОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

ПОВЕЌЕ ЖЕНИ СЕ ВРАБОТЕНИ ВО ОПШТИНИТЕ КАДЕ ИМА ГРАДИНКИ, ПОКАЖА ИНДЕКСОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

Во општините каде има градинки 7 жени наспроти 10 мажи работат, а во општините каде нема градинки соодносот на вработени жени и мажи е 4 наспроти 10. ...
23 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ГРАНТ ОД САД ЗА ПОТТИК НА МАКЕДОНИЈА ЗА ЕВЕНТУАЛНО ВЛЕГУВАЊЕ ВО НАТО И ЕУ

23 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ГРАНТ ОД САД ЗА ПОТТИК НА МАКЕДОНИЈА ЗА ЕВЕНТУАЛНО ВЛЕГУВАЊЕ ВО НАТО И ЕУ

Соединетите Американски Држави доделија грант од 23 милиони долари за поттикнување на развојот на Македонија. Гречен Биркл, заменик помошник админи ...
ПАРЛАМЕНТOT МОРА ДА СЕ ОТВОРИ ЗА ЈАВНОСТА АКО САКА ДА БИДЕ ДЕМОКРАТСКИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

ПАРЛАМЕНТOT МОРА ДА СЕ ОТВОРИ ЗА ЈАВНОСТА АКО САКА ДА БИДЕ ДЕМОКРАТСКИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

За 27 години парламентарна демократија направени се квалитетни чекори со што Собранието и Македонија станаа дел од современиот свет. Доказ за тоа е по ...
ПОГРЕШНА СЛИКА Е ДЕКА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ НЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ ВО ИТ СЕКТОРОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

ПОГРЕШНА СЛИКА Е ДЕКА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ НЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ ВО ИТ СЕКТОРОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

Над 100 млади луѓе со попреченост ги завршија курсевите за стекнување вештини во ИТ секторот на првиот центар за онлајн учење ХаБИТ, во рамки на проек ...
ГЕЈ ЗАЕДНИЦАТА НЕ ТРЕБА ДА ЖИВЕЕ ДВОЕН ЖИВОТ, КАМПАЊА НА УСАИД ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА

ГЕЈ ЗАЕДНИЦАТА НЕ ТРЕБА ДА ЖИВЕЕ ДВОЕН ЖИВОТ, КАМПАЊА НА УСАИД ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА

Со видеа со лични приказни на луѓе од ЛГБТИ заедницата во Македонија денес беше промовирана кампањата „Прав(д)а за сите“ , која е дел од проектот на У ...
ХОРХЕ АЛИЕВ

ХОРХЕ АЛИЕВ

1 Ќути трај до 1 мај. Како и да è, до тогаш може и ќе имаме Собрание. Ако не, може и до 1 септември да почекаме. Дај да го истуркаме летото. До тогаш ...
ЗВРЛЕВСКИ ГО ТРЕСЕ УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА

ЗВРЛЕВСКИ ГО ТРЕСЕ УСАИД ВО МАКЕДОНИЈА

Во повеќе од 20 граѓански организации сè уште се присутни инспектори на УЈП, а тоа што загрижува е што во последната недела 13 организации се посетени ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ