Таг: Вевчани

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ЛУКСУЗИРАЊЕ СО ТУШИРАЊЕ

ЛУКСУЗИРАЊЕ СО ТУШИРАЊЕ

Колкава ќе биде казната за примерните и чесните, за да се компензира наградата што државата им ја дава на безобразните и нечесните. ...
И ПОКРАЈ ДОГОВОРОТ ДА НЕМА ГРУПИРАЊЕ, ВЕВЧАНСКИТЕ ВАСИЛИЧАРИ ИЗЛЕГОА НА УЛИЦА И ЈА НАВРЕДУВАА ПОЛИЦИЈАТА, ВЕЛАТ ОД МВР

И ПОКРАЈ ДОГОВОРОТ ДА НЕМА ГРУПИРАЊЕ, ВЕВЧАНСКИТЕ ВАСИЛИЧАРИ ИЗЛЕГОА НА УЛИЦА И ЈА НАВРЕДУВАА ПОЛИЦИЈАТА, ВЕЛАТ ОД МВР

Традиционалниот Вевчански карневал денеска се одржа под силно полициско обезбедување и судир помеѓу полицијата и маскираните вевчанци. Полицијата се о ...
ВЕВЧАНЦИ СЕ СУДРИЈА СО ПОЛИЦИЈАТА ПОРАДИ ГРУПНО СОБИРАЊЕ ЗА ВАСИЛИЦА

ВЕВЧАНЦИ СЕ СУДРИЈА СО ПОЛИЦИЈАТА ПОРАДИ ГРУПНО СОБИРАЊЕ ЗА ВАСИЛИЦА

Вевчанци се судрија со полицијата откако беа спречени да учествуваат на традиционалните василичарски поворки без почитување на мерките за заштита од к ...
ОТКАЖАН ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ, ВАСИЛИЧАРСКИТЕ ПОВОРКИ ЌЕ МОРА ДА ГИ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

ОТКАЖАН ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ, ВАСИЛИЧАРСКИТЕ ПОВОРКИ ЌЕ МОРА ДА ГИ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

Традиционалниот Вевчански карневал, една од најпознатите карневалски манифестации на Балканот стара колку и самото Вевчани, поради ковид пандемијата з ...
ИСКРШЕНО ВОЗИЛОТО НА БРЗА ПОМОШ ВО ВЕВЧАНИ

ИСКРШЕНО ВОЗИЛОТО НА БРЗА ПОМОШ ВО ВЕВЧАНИ

Возило на Брза помош на Здравствениот дом „Доктор Светозар Чочороски“ во Вевчани вчера попладне е оштетено откако, засега непознати сторители, ги искр ...
ВЕВЧАНИ ПОЧНА СО УРИВАЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ, ВО СТРУГА НЕ СЕ УРИВА ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВУВА НА ТЕНДЕРИТЕ, ВО ОХРИД АКЦИЈАТА ЗАПРЕ СО ЕДНА УРНАТА КУЌА

ВЕВЧАНИ ПОЧНА СО УРИВАЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ, ВО СТРУГА НЕ СЕ УРИВА ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВУВА НА ТЕНДЕРИТЕ, ВО ОХРИД АКЦИЈАТА ЗАПРЕ СО ЕДНА УРНАТА КУЌА

Во Вевчани почна уривање на дивоградбите. Според решението од Градежниот инспекторат, во оваа Општина има 10 нелегални градби од 2013 досега, од кои п ...
ВО ВЕВЧАНИ СЕ ГРАДИ ПРВАТА ЗАШТИТЕНА АЛПИНИСТИЧКА ПАТЕКА ВО МАКЕДОНИЈА СО ФИНАНСИСКА ПОМОШ ОД ГЕРМАНИЈА ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ

ВО ВЕВЧАНИ СЕ ГРАДИ ПРВАТА ЗАШТИТЕНА АЛПИНИСТИЧКА ПАТЕКА ВО МАКЕДОНИЈА СО ФИНАНСИСКА ПОМОШ ОД ГЕРМАНИЈА ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ

Вевчани сака да прерасне во атракција за љубителите на алпинистичко искачување, правејќи ја првата заштитена патека за алпинистичко искачување, која м ...
УЧИЛИШТЕТО ВО ВЕВЧАНИ БАРА НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО  ИЛИ УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ БОЈКОТИРААТ

УЧИЛИШТЕТО ВО ВЕВЧАНИ БАРА НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО  ИЛИ УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ БОЈКОТИРААТ

Општина Вевчани  вели дека е изненадена од одлуката на Комисијата за заразни болести која не им дозволи настава со физичко присуство на учениците од ч ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЌЕ ГО РЕСТАВРИРА ВЕВЧАНСКАТА ФИРМА „ВИА“

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЌЕ ГО РЕСТАВРИРА ВЕВЧАНСКАТА ФИРМА „ВИА“

Фирмата „ВИА“ ДОО од Вевчани ќе ја изведува реставрацијата на архитектонскиот бисер на Широк Сокак, Офицерскиот дом. Во Централниот регистар како сопс ...
ПО ДВЕ ДЕЦЕНИИ, ВЕВЧАНИ ПОВТОРНО ЌЕ УПРАВУВА СО ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ

ПО ДВЕ ДЕЦЕНИИ, ВЕВЧАНИ ПОВТОРНО ЌЕ УПРАВУВА СО ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ

По две децении, Вевчанските извори се вратени во надлежност на Општина Вевчани. Ова ремек-дело на природата во 1999 година со одлука на тогашниот Сове ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ