Таг: Винстон Черчил

ПЕЈЗАЖ ОД ЧЕРЧИЛ КОЈ БИЛ ПОДАРОК ЗА РУЗВЕЛТ, А ГО КУПИЛЕ БРЕД ПИТ И АНЏЕЛИНА ЏОЛИ, СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 11.5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ПЕЈЗАЖ ОД ЧЕРЧИЛ КОЈ БИЛ ПОДАРОК ЗА РУЗВЕЛТ, А ГО КУПИЛЕ БРЕД ПИТ И АНЏЕЛИНА ЏОЛИ, СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 11.5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Пејзаж насликан од Винстон Черчил, кој беше во сопственост на Анџелина Џоли, се продаде на аукција за над 11.5 милииони долари, и со тоа го сруши прет ...
ИЗГРАДЕНА ЗА БАНАНИ, А ГИ ВОЗЕЛА ЕЛИЗАБЕТ ТЕЈЛОР И СОФИЈА ЛОРЕН – СЛАВНАТА ЈАХТА НА ТИТО, „ГАЛЕБ“ ЌЕ СТАНЕ МУЗЕЈ

ИЗГРАДЕНА ЗА БАНАНИ, А ГИ ВОЗЕЛА ЕЛИЗАБЕТ ТЕЈЛОР И СОФИЈА ЛОРЕН – СЛАВНАТА ЈАХТА НА ТИТО, „ГАЛЕБ“ ЌЕ СТАНЕ МУЗЕЈ

Откако во минататото беше главна сцена за геополитичко договарање и домаќин на најгламурозните ѕвезди на 20-тиот век, сега пропаднатата јахта на поран ...
НЕДОПУШЕНА ПУРА НА ЧЕРЧИЛ СЕ ПРОДАВА ЗА 12.000 ДОЛАРИ

НЕДОПУШЕНА ПУРА НА ЧЕРЧИЛ СЕ ПРОДАВА ЗА 12.000 ДОЛАРИ

Недопушената пура, која пред 70 години ја пушел тогашниот британски премиер Винстон Черчил, се продава на аукција за 12.000 долари. Черчил ја пушел пу ...
НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

Времињата се сменија, новите британски пари се пластични. Новата банкнота од пет фунти, пуштена во промет денеска, е направена од силен полимер и може ...
4 / 4 НАПИСИ